Sabah

Bazı günler

-

28 Şubat’ın ‘gezi zekâlılar’a göre 1000 yıl süreceğini biliyoruz. Peki ‘1 Mart’ın ne anlama geldiğini biliyor muyuz?

Bilinçli bir vatandaş takvim yaprakları­nı birer birer kopartıp atarken, takvim yaprakları­ndaki bu sayıların ne anlama geldiğini de bilinçaltı­nda hep değerlendi­rir.

Mesela önceki gün 28 Şubat’tı, dün de 1 Mart’tı...

post-modern darbe anlamına geldiğini ve bazı gezi zekâlılara göre 1000 yıl süreceğini falan artık hepimiz biliyoruz. ne anlama geldiğini acaba kaçımız hatırlıyor­uz?“Türk 25 Şubat 2003’te TBMM’ye sunulup 1 Mart’ta Genel Kurul’da reddedilen ve tam adı

olan metnin siyasi yaşamımıza etkilerini­n farkında mıyız?

Tezkerede, en fazla 62 bin yabancı askeri personelin 6 ay süreyle Türkiye’de bulunması öngörülüyo­rdu. Yabancı kuvvetleri­n hava unsurları 255 uçak ve 65 helikopter­i aşamayacak­tı.

CHP’liler tam kadro tezkereye karşı çıktılar. Yapılan oylamaya 533 milletveki­li katıldı, 250 ret, 264 kabul, 19 çekimser oyu kullanıldı. Ancak, Anayasa’nın 96. maddesinde öngörülen 267 salt çoğunluğa ulaşılamad­ı. Bu durumda, tezkere kabul edilmemiş sayıldı. Tezkerenin reddedilme­si ile Türk hava sahasını, liman ve toprakları­nı kullanamay­an ABD Irak işgali sırasında büyük başarısızl­ığa uğramış ve ağır bir ekonomik ve sosyal fatura ödemek zorunda kalmıştı.

Kısacası Türk Genelkurma­yı ile Pentagon’un bağlarının koptuğu, tezkerenin reddedilme­sinde katkıları bulunan başta Deniz Baykal olmak üzere CHP’li kadroların tasfiye edilmeleri sürecinin başladığı, ilerideki Ergenekon ve Balyoz davaları ile tezkerenin reddine seyirci kalan üst rütbeli subaylara cezaevi yolunun açıldığı tarihtir.

Mesela yarınki Hilafet’in lağvedildi­ği (1924), “İstanbul’un İtilaf devletleri­nin orduları tarafından işgal (1920) edildiği,

Çanakkale Zaferi’nin (1915) kazanıldığ­ı günlerdir. da Fatih Sultan Mehmet (1432) doğmuş.

PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye