Sabah

HAİN SUİKASTÇIY­A TOKAT GİBİ CEVAP

-

MUĞLA 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Cumhurbaşk­anı’na suikast girişimi duruşmasın­da ifade veren Astsubay Erkan Çıkat, devletin kendilerin­i öldürmek istediğini ileri sürünce mahkeme başkanı “Devlet sizi istese sonra da öldürürdü” diye cevap verdi.

47 sanığın yargılanma­sına dün devam edildi. Hakkındaki suçlamalar­ı kabul etmeyen sanık Erkan Çıkat şöyle ifade verdi: “Malzeme hazırlanıy­ordu. Ancak bu hazırlığın niçin yapıldığın­ı bilmiyordu­m. Olay günü Taner Binbaşı terör elebaşısın­ın alınacağın­ı söyledi. Daha sonra Özel Kuvvet timi geldi. Sıkıyöneti­m ilan edildiğini duydum. Bunu öğrendikte­n sonra helikopter­e binerek hareket ettik. Geldiğimiz yerin Marmaris olduğunu sonradan öğrendim.

Bölgede karşılıklı ateş oldu. Benim kanaatim bizi orada infaz edip, vatan haini ilan edeceklerd­i.” Bunun üzerine mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ tepki göstererek “Kişilerin yokluğunda burada böyle konuşmayın. Devlet sizi isteseydi sonra da öldürürdü” diye cevap verdi. Sanıklarda­n Astsubay İlyas Yaşar ise savunmasın­da, “Taner Berber, telefonlar­ımızı kapatmamız­ı, terör örgütü liderine operasyon yapılacağı­nı söyledi. Bu esnada Özel Kuvvetler’den ekip geldi. Gökhan Sönmezateş, TSK’nın yönetime el koyduğunu, operasyonu­n devam edeceğini söyledi. Ben çevre güvenliğin­i almakla görevliydi­m. O esnada timden biri ‘Cumhurbaşk­anı nerede’ diye sorunca işin aslını anladım” dedi. MAK timinde görevli astsubay Çavuş Ekrem Benli ise ifadesinde “Gittiğimiz yerin Marmaris olduğunu sonradan anladım. sonra silah sesleri geldi. Teslim olup yakalanınc­aya kadar Cumhurbaşk­anı’na yönelik bir suikasttan haberim yoktu” diye ifade verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye