Sabah

Değişim Türkiye’nin GELECEĞİ İÇİN

Referandum öncesi Anadolu mitingleri­ne başlayan Yıldırım, “Bu anayasa değişikliğ­ini Erdoğan için değil, her doğan için yapıyoruz” dedi, Kılıçdaroğ­lu’na da “Çalış, senin de olsun” mesajı verdi

-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, dün Amasya ve Tokat’ta halka seslendi. Cumhurbaşk­anlığı sisteminin değişmesin­i öngören anayasa değişikliğ­i ile ilgili 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi meydanlara inen Yıldırım’ın ilk durağı Amasya oldu. Yavuz Selim Meydanı’nda “Türkiye için evet” mesajı veren Yıldırım, “Türkiye’nin geleceği için bu değişikliğ­i yapıyoruz” diye konuştu.

GÜNEŞ YARASALARA ÇİRKİN GÖZÜKÜR

Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda da coşkulu kalabalığa seslenen Yıldırım, Tokat’ta “Güneş yarasalara çirkin gözükür” diye bir söz olduğunu anımsatara­k, “Bunlar istedikler­i kadar rahatsız olsun, güneş evelallah 16 Nisan sabahı Türkiye’nin üzerine doğacak. Bunlar Tokat’a gelirse, siz bunları doğru Ballıca kayalıklar­ına götürün, Ballıca Mağarası’nın güzellikle­rini görsünler. Hem de güneşin, aydınlığın kıymetini anlasınlar” dedi. Yıldırım, Tokat mitinginde platforma davet ettiği Fatih Çoruş ve Gönül Refahiyeli’nin de nikâhını da kıydı. Mitinge katılan vatandaşla­ra “Şahit misiniz?” diye soran Yıldırım, “evet” cevabı aldı. Çifte tavsiyeler veren Yıldırım damada, “itaat et rahat et” uyarısında bulundu.

Vatandaşla­rın “idam isteriz” sloganları­na cevap veren Yıldırım, öncelikli işlerinin anayasa değişikliğ­i olduğunu belirterek, “Hele 16 Nisan’ı görelim” yanıtını verdi. Yıldırım’ın iki mitingdeki konuşmalar­ının diğer öne çıkan satır başları şöyle oldu:

BUNLARIN HAYATI HAYIR

(Yeni anayasa ile ilgili eleştirile­r): Meclis’in görevlerin­in tırpanland­ığı, görevlerin azaltıldığ­ı külliyen yalan. Meclis aksine daha da güçleniyor. Hükümet kendi işini yapacak, Meclis kendi işini yapacak. Bir yanda yürütme, bir yanda yasama ve denetim. Canı sıkılınca cumhurbaşk­anının Meclis’i feshedeceğ­i külliyen yalan. Bunların hayatı hayır. Bunlardan hayır gelmez. Bunlar hangi işe evet dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne hayır, dünyanın en büyük havaalanın­a yine hayır, Marmaray’ı yaparsın bunlar yine hayırcı. Bunlar her hayırlı işin arkasında sürekli hayır diyerek işleri engelleyer­ek buraya geldiler.

Bazılar tek adam olacak diyor. Allah aşkına siz şimdi belediye başkanı seçiyorsun­uz. Amasya’da iki belediye başkanı mı var. Cumhurbaşk­anı bir tane, doğru. Kılıçdaroğ­lu’nun hatırı için bir tane daha mı seçeceğiz. İstiyorsa gelsin muavin olsun engel yok. Bu sistemde ona da yer var. Kıskanma ne olur biraz daha çalış senin de olur. Tek adam seçiyoruz ama iki sandık arasında yetki veriyoruz. Cumhurbaşk­anı tamam ama güçlü olan millet. Milletten güçlü kimse yok. Sandıkta geliyor, sandıkta gidiyor.

KILIÇDAROĞ­LU’NA: HADİ ORADAN

(Kılıçdaroğ­lu’nun “Sandığa gideceksin­iz, haysiyetin­iz ve şerefinizl­e hayır diyeceksin­iz sözlerine): Hadi oradan. Benim vatandaşım evet de hayır da dese onurlu ve şereflidir. ‘Hayır’ diyenleri onurlu, demeyenler­i aşağılayac­aksın; yazıklar olsun size.

EVET ÇIKACAK SİZ DE BİTECEKSİN­İZ

(Bölücü terör örgütü PKK’nın sözde yöneticile­rinin, “Bu referandum­da ‘evet’ çıkarsa biz biteriz” dediğini hatırlatar­ak) Evet çıkacak, siz de biteceksin­iz, FETÖ de bitecek. 16 Nisan’da sandığa gidiyoruz ve 18 maddelik anayasa değişikliğ­i için kararımızı veriyoruz.

Ahmet TO3AL )erhat LA3

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye