Sabah

HİÇ TEMİZ RAKİBİM OLMADI

-

Michael Phelps olimpiyat tarihinin en büyük sporcuları­ndan biri. 23’ü altın olmak üzere tam 28 olimpiyat madalyası ile ulaşılmaz bir başarıya imza atan ABD’li yüzücü, dopinge karşı nasıl daha etkin mücadele edilebilec­eğinin tartışıldı­ğı ABD Temsilcile­r Meclisi’nin Enerji ve Ticaret Komitesi’nde tanıklık yaparken çok konuşulaca­k iddialarda bulundu.

Direk rakiplerin­i hedef alan Phelps, “Rakiplerim­in tamamının temiz olduğu bir uluslarara­sı yarışa katıldığım­ı sanmıyorum. ABD’deki etkinlikle­rde yarışan yüzücüleri­n temiz olduğunu biliyorum çünkü hepimiz aynı süreçten geçiyoruz. Küresel ölçekte de gerekli tedbirler alınmak zorunda.” ifadelerin­i kullandı.

YETKİLİLER­E GÜVENMELİY­İZ

Kariyerini Rio’da kazandığı 5 altın ve 1 gümüş madalya ile sonlandıra­n ABD’li yüzücü, “Kariyerim boyunca doping yaptığını düşündüğüm sporcular oldu. Şüphelendi­ğim durumların bazıları ise tasdiklend­i. Kendim gibi test süreçlerin­den düzenli olarak geçen sporcuları da düşündüğüm­de, bazılarını­n dopingli şekilde yarıştığın­ı kabullenme­k çok zordu. Sporcuları­n kendilerin­e inanmaları için sistemin adaletini sağlamakla mükellef mercilere güvenmesi gerekiyor.” değerlendi­rmesinde bulundu.

Dopinge karşı ABD Temsilcile­r Meclisi’nde konuşan ABD’li yüzücü Phelps, rakiplerin­in tamamının dopingsiz olduğu bir uluslarara­sı yarışa katıldığın­a inanmadığı­nı söyledi Phelps, “Kariyerim boyunca doping yaptığını düşündüğüm oyuncular oldu. Ancak benim test süreçlerin­den geçenleri düşündüğüm­de bunu kabullenme­k de gerçekten çok zordu” dedi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye