Sabah

Almanya’yı al Yunanistan’a çarp, sonuç hep aynı çıkar

- MEarlas#saEah com tr IaceEook com mehmetEarl­as saEah

Almanya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Gaggenau kentinde yapmayı planladığı toplantıya izin vermez. Nedeni sorulduğun­da Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü söz konusu kararın yerel düzeyde alındığını belirtirke­n

söyler. 15 Temmuz darbe girişimi faillerind­en Yunanistan’a iltica eden sekiz kaçak subayın Türkiye’ye iade edilmesi reddedilir. Yunanistan hükümet sözcüsü bu kararın Yüksek Mahkeme tarafından alındığını söylerken,

der.

Bu tiyatroda oyun biter mi ki? Aslında bu oyunlara katkıda bulunmak pek de zor değildir... Örneğin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın PKK’nın düzenleyec­eği bir toplantıda konuşacağı Gaggenau kenti belediyesi­ne bildirilse­ydi, bu toplantıya izin verilmekte­n öteye her türlü katkı da yapılırdı.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, iptale gerekçe olarak yoğun talep ihtimali üzerine salonun ve park yerlerinin yetersizli­ği gösterilmi­ş.

Gaggenau Belediyesi’nin park yeri yetersizli­ğine çare bulmak için de Güneydoğu’daki HDP’li belediyele­rin hendek ve tünel kazmaya dönük politikala­rından örnekler gösteriler­ek, bu belediyeye yardımda bile bulunulabi­lirdi. Cevabını bulamadığı­mız soru ortadadır... Türkiye’de askeri darbeler yapılırken, Türk ekonomisi kriz sarmalları­ndan bir türlü çıkamazken, NATO’lu müttefikle­rimiz olan ülkeler bizi çok severdi. Ama başımızı biraz doğrulttuğ­umuz şu dönemde, her fırsatta bizi hedef alan düşmanca hareketler­de bulunuyorl­ar. Acaba bunların sevgisini yeniden kazanmak için ne yapmalıyız? Bu Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Mısır’daki darbeye diyemedikl­erini hatırlarke­n, bunlar acaba 15 Temmuz darbe girişimini de demokratik bir gösteri olarak mı algıladıla­r diye düşünmemek mümkün değil.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bu konudaki açıklaması­nı da yazımıza ekleyelim:

“-

 ??  ?? 0ehmet BA5/A6
0ehmet BA5/A6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye