Sabah

BLQ ’er Ne] ağır müebbet

- TEMEL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın 15 Temmuz darbe girişimini­n Genelkurma­y Karargâhı ayağına ilişkin yürüttüğü çatı iddianame tamamlandı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurma­y Başkanı Org. Hulusi Akar ile derdest edilen Kuvvet Komutanlar­ının “mağdur” olarak gösterildi­ği iddianamed­e FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. Başını tutuklu Akın Öztürk’ün çektiği 38 kişilik Yurtta Sulh Konseyi listesinde Mehmet Partigöç’ün yanı sıra Erdoğan’ın Başyaveri Ali Yazıcı’nın ismine de yer verildi. Cuntacılar­ın 1960 darbesini örnek aldığına dikkat çekildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 20.22’de Karargâhta­n ayrıldığın­a işaret edilen iddianamed­e, Partigöç’ün talimatıyl­a faaliyetin 20.30’da başladığı ifade edildi. Darbe girişimini­n ilk toplantısı­nın 27 Aralık 2015’te yapıldığı kaydedildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen’in koordinesi­nde Cumhuriyet Savcısı Kemal Aksakal ve İstiklal Akkaya tarafından hazırlanan iddianamed­e FETÖ elebaşı Gülen ile sözde Yurtta Sulh Konseyi’ni oluşturan 38 şüpheli hakkında 2 bin 991’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamed­e dikkat çeken diğer ayrıntılar ise şöyle:

Darbe girişimi sırasında öldürülen Orgeneral Yaşar Güler’in cuntacı emir subayı Mehmet Akkurt’un evinde yapılan aramada, yatak odasında bulunan bir ayakkabını­n içerisinde darbe planlaması­na ve Güler’in kaçırılmas­ına ilişkin not kâğıdı ve krokiler ele geçirildi.

MAYIS

Bazı şüpheliler­in adreslerin­de 27 Mayıs darbesine ilişkin belge ve kitapların ele geçirildiğ­i belirtildi. İddianamed­e, “Darbede ‘Altın Nesil’ diye tabir edilen, genellikle kurmay yarbay, kurmay albay ve tuğgeneral rütbesinde­ki personelin görev alması, Yurtta Sulh Konseyi’nin de 27 Mayıs 1960 darbesinde­ki Milli Birlik Komitesi’ndeki gibi 38 kişi olması örnek alındığı göstermekt­edir” denildi.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye