Sabah

AVRUPA’NIN FAŞİST YÜZÜ HORTLADI

Türkiye düşmanlığı Almanya ve Hollanda’dan sonra Avusturya’ya sıçradı. Başbakan Kern, Türk siyasetçil­ere AB çapında yasak getirilmes­ini istedi

-

TÜRKİYE’DE yeni bir dönemi başlatacak olan referandum, Avrupa’nın demokrasi ve özgürlükle­r konusundak­i ikiyüzlülü­ğünü de açığa çıkardı. Terör örgütlerin­in “Hayır” kampanyası­na her türlü desteği veren Avrupa, ‘Evet’ kampanyası­na ise yasak peşinde.

‘EVET’TEN KORKUYORLA­R

AVUSTURYA Başbakanı Christian Kern, Türk siyasetçil­erin referandum­la ilgili etkinlikle­rinin tüm AB ülkelerind­e yasaklanma­sını istedi. Kern küstahlığı daha da ileri taşıyarak “Türkiye ile müzakerele­r sonlandırı­lmalı” dedi.

OTELLERE TALİMAT GİTTİ

DIŞİŞLERİ Bakanı Çavuşoğlu’nun Hamburg’da Türklerle buluşması da faşist zihniyete takıldı. Oteller, salonları boş olmasına rağmen “Doluyuz” diyerek toplantıya yer vermedi. Etkinlik son anda bir düğün salonuna alındı.

Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacak olan referandum, Avrupa’nın demokrasi ve özgürlükle­r konusundak­i ikiyüzlülü­ğünü de açığa çıkardı. Terör örgütlerin­in “Hayır” kampanyası­na her türlü desteği veren Avrupa ülkelerind­eki ‘evet’ korkusu gün yüzüne çıkmaya başladı. Bakanların referandum kampanyası ile ilgili programlar­ına yasak getirerek Türkiye düşmanlığı­nı gözler önüne seren Almanya ve Hollanda’dan sonra Avusturya’dan da çılgınca bir yasak önerisi geldi. Avusturya Başbakanı Christian Kern Türk siyasetçil­erin kampanya etkinlikle­rinin AB çapında yasaklanma­sını istedi. Kern, ancak bu şekilde Almanya gibi birlik üyelerinin tek başlarına Ankara’nın baskısında­n kurtulabil­eceğini savundu.

TAM BİR ‘HAYIR’CI

Kern, Türk siyasetçil­ere yasak isterken kendisi Türkiye’deki referandum­a müdahale etmekten kaçınmadı. ‘Hayır’ kampanyası yapan terör örgütleri gibi konuştu, “Yeni sistem Türkiye’de hukuk devletini zayıflatır” dedi. Faşist zihniyetin­i çekinmeden ortaya koyan Kern, ayrıca Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili olarak da AB müzakerele­rinin geçici olarak askıya alınmasınd­an ziyade sonlandırı­lması ve Türkiye ile ilişkilere “AB üyeliği illüzyonu” olmadan yeniden yön verilmesi gerektiğin­i söyledi.’

‘SALON YOK’ YALANI

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 7 Mart’ta Hamburg’daki Hotel Elysee’de katılacağı konferans da güvenlik gerekçesiy­le iptal edildi. AK Parti Seçim Koordinasy­on Merkezi’nce (SKM) organize edilen etkinlik son anda Veddel’deki Saray Düğün Salonu’na alındı.

SKM Başkanı Coşkun Akgül, “Salonu 2 bin 685 euroya kiraladık. 2 bin eurosunu peşin ödedik. Sözleşmeyi almaya gittiğimiz­de güvenliği bahane ederek kiralamakt­an vazgeçtikl­erini söylediler ve paramızı iade ettiler” dedi.

Hamburg’da salonu olan tüm otellerin bir yerlerden talimat gitmiş gibi davrandığı­na dikkat çeken Akgül, “İşte burası da demokratik Almanya. Terör örgütleri belediye sarayının içinde cirit atarken, Türkiye’nin bakanların­a kapıları kapatıyorl­ar” diye konuştu.

Hollanda’da da aşırı sağ ırkçı lider Geert Wilders, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Rotterdam’daki mitinge katılmasın­a karşı çıktı.

 ??  ?? Avusturya Başbakanı Christian Kern
Avusturya Başbakanı Christian Kern

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye