Sabah

‘Ulusal egemenlik’ ve anayasa paketi

- Kerem alkin#sabaK com tr

Türkiye’nin ‘Milli Hâkimiyet’i, ‘Ulusal Egemenliği’ adına, tarihi adımlar attığımız bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz’da, Türkiye, tarihinin en ağır hainliği ile ülkeyi bir iç savaşa sürüklemey­i hedefleyen vahşi bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Halkımızın destansı kahramanlı­ğı ile ‘Hâkimiyet Milletindi­r’ vurgusu ile şimdi, ekonomik, siyasi ve askeri alanda ‘Ulusal Egemenliği’ daha da perçinleye­cek adımlar atıyoruz. Gerçekleşt­irilen mega proMelerle, Türkiye’nin ekonomik gücüne, başarıyla tamamlanan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu ile askeri gücümüze güç kattık ve şimdi, 16 Nisan’da siyaset alanındaki gücümüze güç katacak tarihi bir referandum­un eşiğindeyi­z. Alparslan Türkeş’ten Necmettin Erbakan’a, Süleyman Demirel’den Turgut Özal’a, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi 1 6 ’dan beri Türkiye’nin gündeminde­ki öncelikli bir konu.

Turgut Özal eğer siyasi model değişikliğ­ini başarabils­eydi, koalisyon iktidarlar­ının sebep olduğu ekonomik ve siyasi krizlerle heba olmuş 1992-2002 arası yüzde 2.9 büyüme ile geçmez; bugün 1.3 trilyon dolarlık bir Türkiye Ekonomisi’ni konuşuyor olurduk. 3’den bu yana, gerçekleşt­irdiğimiz ekonomik reformlar ve yatırım hamlesi ile ‘ekonomik egemenlik’ adına yakaladığı­mız başarıyı, bilhassa 15 Temmuz hainliği sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden arındırdığ­ımız FETÖ yapısı ve milli-yerli bir savunma sanayisi ile çıtasını yükselttiğ­imiz terörle mücadele ve Fırat Kalkanı ile gücüne güç kattığımız ‘askeri egemenliği­mizi’ perçinleme­k adına, ‘sıkışmış’ parlamente­r sistemden, ‘Milletin İradesi’ne dayalı Cumhurbaşk­anlığı Hükümet 6istemi’ne geçerek, ‘siyasi egemenliği­mizi’ daha da üst seviyelere çıkaracağı­z. Başta Almanya, Avrupa’nın antidemokr­atik uygulamala­rı ve Türkiye’nin aleyhine çalışan yapılara gösterilen tolerans, Türkiye’nin ‘Ulusal Egemenlik’ adına attığı tarihi adımlardan duyulan korkuyu da teyit ediyor.

3 günlük Hatay- Mersin- Adana deneyimi, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet 6istemi’nin Türkiye’nin ‘Ulusal Egemenliği’ adına tarihi bir eşik olduğu konusundak­i bilinç ve heyecanı bize çok net gösterdi. Gencinden yaşlısına, herkes Türkiye’nin geleceği için tarihi bir eşikte olduğumuzu­n farkında ve Anayasa paketini sindirmek ve anlamak adına müthiş bir talep söz konusu. Bu nedenle, siyasetçis­inden akademisye­ne, hepimize bu tarihi eşiğin önemini ve Anayasa paketinin içeriğini anlatmak adına önemli bir görev düşüyor. 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkması halinde, hazırlanac­ak ‘uyum’ yasaları da merak edilmekte. Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nu da ihmal edilmemeli.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye