Sabah

8IXN SANDIK

LAND ROVER SATIŞLARI YÜZDE 34 ARTTI

-

Yaklaşık 8 yıldır sürdürdüğü görevini yaş nedeniyle yıl içinde bırakması beklenen Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, giderayak liderlik mesajı verdi. 2016’da premium segment liderliğin­i 5 yıl aradan sonra Mercedes-Benz’e kaptıran Biryıldız’ın açıklamala­rı 2017’de liderlik yarışının çetin geçeceğini gösteriyor.

Borusan Otomotiv’in ODD’nin satış rakamların­ı açıkladığı 1994’ten bu yana 23 yılda 18 kez birinci olduğuna dikkat çeken Biryıldız, 2016’da 5 yıl aradan sonra ikinci oldukların­ı söyledi. Kimin lider olacağını şimdiden söylemenin zor olduğunu ifade eden Biryıldız, “Üç markanın da şansı var. En son kazananın tekrar kazanma şansı vardır diye düşünülür genelde. Son kazananın mı, en çok kazananın mı yarışı önde bitireceği­ni söylemem. Ancak en çok hevesi olanın bu ikisi olduğunu söyleyebil­irim” şeklinde konuştu.

Borusan Otomotiv, MercedesBe­nz Türk ve Doğuş Otomotiv’in uzun yıllardır faaliyet gösterdiği­ni söyleyen Biryıldız, şöyle devam etti: “Ülkeyi, koşulları, pazarı, müşteriyi birbirinde­n iyi bilen organizasy­onlar ve köklü kuruluşlar. Yani her biri kafayı çok taktı ise bir yıl birinci olabilir. Ancak bir gün üretici ‘bu modelde artık 1.6 litre veremiyoru­m, şu model sadece 2.0 litre olacak dizeli de olmayacak, bu hatch modelinin ne yazık ki dört kapılı sedanını üretme kararımız onaylanmad­ı’ dediği anda, rakibinizd­e bu boşluklar dolu ise eksiği telafi etmek için çok para harcamanız lazım. Bu eninde sonunda bir yıl ya da beş yıl boyunca her markanın başına geliyor. Bu boşluklara karşın lider olabiliyor­sanız işe o zaman satışın kralısınız.”

 ??  ?? motor koydurmak koydurduk. Çok oldukµ dedi.
motor koydurmak koydurduk. Çok oldukµ dedi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye