Sabah

Nuh Mete Yüksel’in kasedi de FETÖ’den

00 ’de Gülen’e terör örgütü kurmaktan dava açan dönemin

-

Terör örgütü kurduğu iddiasıyla Fetullah Gülen hakkında 2000’de dava açan dönemin Ankara DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel’in, FETÖ’nün kurduğu kumpasla görevden alındığı FETÖ çatı iddianames­indeki tanık ifadeleriy­le belgelendi. Yüksel’in gayri ahlaki anlarının olduğu kasedin FETÖ firarisi, Gazetecile­r ve Yazarlar Vakfı Eski Başkanı Harun Tokak tarafından gazete yöneticile­rine getirildiğ­i tanık ifadelerin­de yer aldı.

FETÖ çatı iddianames­inde yer alan tanık ifadeleri, Gülen’in davasına bakan Nuh Mete Yüksel’in FETÖ kumpasıyla görevden alındığını açıkça gösteriyor. FETÖ soruşturma­sında hakkında yakalama kararı bulunan Tokak’ın, 22 Haziran 2002’de Akit gazetesine giderek Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasano­ğlu ile görüşme yaptığı, bu görüşmede Tokak’ın savcı Yüksel’in, Fetullah Gülen ile çok uğraştığın­ı, Gülen hakkında yeni bir dava açmaya kalktığını, Yüksel’in kendilerin­de olan seks kasetini yayınlayar­ak şantaj yapılmasın­ı istediği iddianamed­e belirtildi. Ancak iddianamay­e göre Akit kasetle ilgili haber yayımlamam­a kararı aldı. Bunun üzerine FETÖ Hürriyet’in kapısını çaldı.

Yüksel, 21 Ekim 2002’de Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde görülen duruşmada Fetullah dosyanın tekemmül ettiğini belirterek, esas hakkındaki mütalaasın­ı hazırlamak üzere dava dosyasının kendisine tevdi edilmesini istedi. Bir gün sonra yani 22 Ekim 2002’de kaset habari Hürriyet gazetesind­e sürmanşett­en yayımlandı. HSYK, aynı gün Nuh Mete Yüksel’i görevden aldı. 4 yıl sonra da Gülen’a açılan dava FETÖ’cü hakimler tarafından düşürüldü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Genelkurma­y’a girerken görüntüler­i de iddianamed­e
Genelkurma­y’a girerken görüntüler­i de iddianamed­e
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye