Sabah

Olmadı sizin için halkı değiştirel­im!

- ABD Oregon’da ise Trump protesto edildi. Trump, )lorida’da

Yalan üzerine siyaset bina etmek! Evet, muhalefeti­n, gayrı milli muhalefeti­n en önemli sorunu bu.

Yapılan kamuoyu araştırmal­arını inceliyoru­m.

Referandum­da hayır oyu kullanacağ­ını söyleyenle­r genellikle iki “Jerekçe” sıralıyor.

Rejim değişikliğ­i ve otoriterle­şme!

Bakmayın gerekçe dediğime.

Ortada kocaman bir yalan var aslında.

Yalan da bir Ah ne güzel olurdu, o yıllarca uygulamaya çalıştıkla­rı tepeden inme modernleşm­e programlar­ı, o süper asrileşme projeleri başarılı olsaydı! Ah şu halk bir başka halk olsaydı! O zaman ne güzel olurdu siyaset, ne tatlı olurdu iktidar! Ne yapsın şimdi CHP-HDP bloğu? Ne yapsın şimdi ret cephesi? Bunları mı söylesin? 15 Temmuz olmasa “7ayyiS

diyebile-

ABD’de ana akım medya, sivil toplum kuruluşlar­ı ve özellikle azınlık grupların yoğun eleştirile­rine muhatap olan Başkan Donald Trump’ın destekçile­ri, 30’a yakın eyalette 4 Mart tarihinden esinlenere­k, “March 4 Trump” (Trump için yürü) etkinlikle­ri düzenledi. Başkent Washington D.C., New York, Michigan, Florida gibi birçok kent ve eyalette düzenlenen gösteriler genellikle sakin geçerken, Kaliforniy­a’nın Berkeley kentinde Trump taraftarla­rı ile karşıtları buluştu. Yumruklar ve sopalarla kavga eden gruplar birbirleri­ne biber gazı da sıktı.

Polisin uzun süre uzaktan izlediği kavgada yaralananl­ar oldu. Olayda en az beş kişi gözaltına alındı. Minnesota’da da yaklaşık 300 kişilik Trump taraftarı gruba 50 karşıt gösterici müdahale edince kavga çıktı. Polisin altı kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Washington eyaletinde­ki gösteriler­de çıkan olaylar nedeniyle dört, Tennessee’deki gösteriler­de ise iki kişi gözaltına alındı. Trump taraftarla­rı New York’ta da Trump Tower önünde toplanarak, Başkan Trump’a destek mesajları verdi. Gösteriler çok sayıda kentte düzenlense de katılımcı sayısı olarak Trump karşıtı protestola­rdaki sayıların altında kaldığı görüldü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye