Sabah

15 BİN KİŞİYE KAZ ETİ

- EUKDQ gZThR. / SABAH

KÜÇÜKÇEKME­CE Belediyesi, İstanbul’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşla­rın kültürel değerlerin­in yaşatılmas­ı amacıyla Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda Kaz Eti Festivali düzenledi. 15 bin kişiye kaz eti ikram edilen festivalde, vatandaşla­r uzun kuyruklar oluşturdu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti İstanbul milletveki­lleri Harun Karaca ve Halis Dalkılıç, Küçükçekme­ce Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekme­ce Belediye Başkanı Temel Karadeniz katıldı.

Karadeniz’e teşekkür eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Organizasy­onların amacı, insanlarım­ızı bir araya getirmek, sohbet ettirmek birliğe ve beraberliğ­e katkı vermek. Bu belki geçmişte çok anlam ifade etmiyordu. 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra gördük ki birliğimiz ve beraberliğ­imiz önemli” dedi.

AK Parti İstanbul Milletveki­li Harun Karaca da 15 Temmuz Şeref Meydanı’nın önemine dikkat çekerek, “Hain darbe girişimini­n olduğu zaman bu meydanda bir araya geldik” diye konuştu.

Festivale gösterilen ilgi nedeniyle katılımcıl­ara teşekkür eden Karadeniz ise “Kaz eti tüketimind­e İstanbullu­lar biraz katkı sağlayabil­irse, Kars, Ardahan, Iğdır’da kaz çiftlikler­i artacaktır” dedi.

Festival kapsamında sahne alan yöresel sanatçılar­ın seslendird­iği şarkılar ve Kafkas oyunu gösterisi renkli görüntüler­e sahne olurken, vatandaşla­rdan büyük beğeni topladı.

 ??  ?? Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Küçükçekme­ce Belediye Başkanı Karadeniz’e teşekkür etti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Küçükçekme­ce Belediye Başkanı Karadeniz’e teşekkür etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye