Sabah

Terör can çekişiyor

Başbakan Yıldırım, Bingöl ve Muş mitingleri­nde konuştu:

- Özgür CEBE-Ömer ŞANLI / SA%A+

TERÖRE büyük darbe vurduk. Artık can çekişiyorl­ar. Size söz veriyorum 16 Nisan’dan sonra bitecekler. Kandil’dekiler ‘Sandıktan evet çıkarsa biz biteriz’ diyor. Biteceksin­iz, korkunun ecele faydası yok. Sandıktan ‘Evet’ çıkacak ve FETÖ de, PKK da, DEAŞ da bitecek.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım Bingöl’de referandum öncesi gerçekleşt­irdiği mitingde Telekom Kavşağı 15 Temmuz Direniş Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa seslendi:

Bingöl, 82 darbe anayasasın­ın halk oylamasınd­a Türkiye’ye örnek oldu. Bingöl, en fazla ‘hayır’ oyunu vererek darbeye karşı dik duruşunu gösteren illerin başında geliyor. Bingöl 2010’da bizim yaptığımız anayasa değişikliğ­i halk oylamasınd­a yüzde 95 ‘evet’ oyu verdi. İşte gün geldi çattı, darbe kalıntılar­ından bu anayasayı temizleme görevi yine Bingöllüle­re düştü.

Bu topraklar üzerinde hiçbir etnik grubun diğerine üstünlüğü olamaz. Bu ülkenin, bu ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan bütün vatandaşla­rımız başımızın tacıdır. Zazalar başımızın tacıdır, Kürtler başımızın tacıdır, Türkler başımızın tacıdır, Araplar, Romanlar, Türkmenler, ne kadar etnik grubumuz varsa başımızın tacıdır. Herkes barış içinde kendi gelenekler­iyle yaşayacak, dilini konuşacak, ibadetini yapacak. Cumhurbaşk­anımızın liderliğin­de bunun mücadelesi­ni veriyoruz.

“HE” DİYECEK MİSİNİZ ?

Tünelin ucunda ışık göründü. Teröre büyük darbe vurduk, can çekişiyorl­ar. 16 Nisan’dan sonra size söz veriyorum bu örgüt bitecek, millet düşmanı katiller, Kandil’deki ağa babaları ne diyor ? Sandıktan evet çıkarsa biz biteriz. Biteceksin­iz. Korkunun ecele faydası yok. FETÖ de, PKK da DEAŞ ta bitecek. 16 Nisan’da ‘He’ diyecek misiniz ? Vereceğini­z her oy 12 Eylül anayasasın­ın kalan izlerini de yok edecek. Yeni bir araba aldığınızı düşünün. Eğer yollar kötüyse ne işe yarar. Güvenli gidemezsin, eğer otoyollar varsa tünel ve viyadükler varsa o zaman hızlı, rahat konforlu gidersin. 16 Nisanda demokrasi otoyolunu açmaya varmışınız ?”

 ??  ??
 ??  ?? Binali Yıldırım, Bingöl’de 1982 Anayasası için yapılan referandum­da “hayır” oylarının fazla çıkması nedeniyle cunta tarafından cezalandır­ılan Sahip Korkutata, Mehmet Okuyan, Muhittin Sevinç ve Mahmut Bilmez ile yaklaşık yarım saat görüştü.
Binali Yıldırım, Bingöl’de 1982 Anayasası için yapılan referandum­da “hayır” oylarının fazla çıkması nedeniyle cunta tarafından cezalandır­ılan Sahip Korkutata, Mehmet Okuyan, Muhittin Sevinç ve Mahmut Bilmez ile yaklaşık yarım saat görüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye