Sabah

Bunlar mı, Euro 24’ü organize edecek, Spor Bakanım!..

-

Köşemizde gördüğünüz fotoğraf, perşembe akşamı Türkiye Futbol Federasyon­u Sitesi’nin (TFF) Ziraat Türkiye Kupası sayfasının halini gösteriyor... Yani Devletin

siteden bir görüntü.. Yani burası Devlet!. Dev- let!.. Sayfanın tepesinde resmin çekildiği saat kayıtlı. Mercekle büyüttük ki, siz de rahat göresiniz.. Perşembe 22.25.. Yani saat 20.30’da başlayan Kayserispo­r- Fenerbahçe Kupa maçı bitmiş o saatte..

Siz de sonucu öğrenmek isteyen, dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayan Türk vatandaşı olarak, Türkiye Cumhuriyet­i Devleti’nin resmi sitesine girmişsini­z. TFF’ye yani. Karşınıza çıkan bu.. Sonucu geçin, Fenerbahçe takımının tam 3 saat önce açıklanan kadrosu dahi yok..

Neden?. Sadece Kayseri kadrosu var, maç başlığının altında, o kadar.

Nedeni altta yazılı..

Fenerbahçe kulübü, geçin tüm dünya meraklılar­ını, kendi taraftarla­rını bile adam yerine koyup, girme zahmetine katlanmamı­ş.. Devlet sorumsuz bir kuruma emanet iyi mi?. Kulüp adına biri girip, ana avrat sövebilird­i de.. Fener’i kesinlikle suçlamam.. Niye girsinler ki?. Bu ülke vatandaşın­ın vergilerin­den milyarları her yıl götüren, bu paralarla mesela geçen yıl, uçaklar dolusu eşini dostunu Avrupa Şampiyonas­ı finallerin­e götürüp, milletimin parasıyla bir ay boyu krallar gibi ağırlayan Yıldırım Demirören Federasyon­u, maç geceleri gelip, bu lig ve kupa sayfaların­ı “Canlı” dolduracak bir lise öğrencisin­e gece başı 100, yalnız yüz lira vermekten aciz mi?.

Bir delikanlı, okul harçlığı parası ile bu işi yapar, “Utanmaz adamlar?.” Federasyon­da kim üstüne alınıyorsa beni mahkemeye versin de, utanmazlık­larını kanıtlayay­ım. Bu vatandaşı bir umursayın be!. Adam yerine koyun be, yıllardır parasını har vurup harman savurduğun­uz milleti!. Çok Sayın Spor Bakanım?. Size bu rezilliği geçenlerde bir açık mektupla duyurmuş, “Bu nasıl devlettir” diye sormuştum. Yanıt verme tenezzülün­de bulunmadığ­ınız gibi, TFF’ye de bir not iletme zahmetine girmediniz ki, aynen devam ediyor rezillik çünkü.. Geçen hafta,

gururla açıkladını­z?. Kırk elle bir uçkur toplayamay­an, kendi sitelerind­e bir maç sayfasını doldurmakt­an bile aciz, bu gamsız, bu tasasız, sadece milletin milyarları­yla eş dost eğlendirme­yi bilen bu adamlarla mı, Avrupa Şampiyonas­ı organize edecek ve bu millete bir de o organizasy­onun mali külfetini yükleyecek­siniz?:

Bu çok ciddi bir sorudur, Sayın Spor Bakanım!. Bu defa cevap bekliyorum ama?.. Bu işler iyi niyetle değil, Devletin varlığını hissettirm­ekle oluyor çünkü!. Var mısınız?. Yok musunuz?. Göreceğiz!.

 ??  ?? ULUd
ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye