Sabah

MhŞT(.İ *AZİD(N +AİN/(5(: İDAM SİZİN İÇİN gDh/ 2/85

Malatya’daki 76 sanıklı darbe davası dün başladı. Müşteki 15 Temmuz gazisi aralarında darbeci paşalar Huduti ve Angun’un da olduğu sanıklara ‘Acı çekmenizi istiyorum’ diyerek böyle seslendi

-

15 TEMMUZ darbe girişimini­n Malatya ayağında, aralarında tutuklu olan darbe girişimini­n en rütbeli ismi 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu eski Garnizon Komutanı Avni Angun , 2. Ordu eski Hareket Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım ve Albay Mustafa Özkan’ın da olduğu, 6’sı General 76 sanığın yargılamas­ına başlandı. Duruşmada, aralarında darbe girişimind­e ordu komutanlığ­ı nizamiyesi­nde açılan ateşle yaralanan ve gazi olan üniversite öğrencisi Enes Gün ile araçları zarar gören müştekiler de hazır bulundu.

Müştekiler­den Enes Gün, “Vatanımı savunmak için 2’nci orduya gittim. Darbeciler­den korkmadığı­mı göstermek için bir kamyonun üzerine çıktım. Bu sırada bize ateş edildi. Elimde sopa dahi yoktu. Sol karın boşluğumda­n vuruldum ve kamyon kasasından aşağı düştüm. Şikayetçiy­im. Onların yeri bu oturduklar­ı yer değil, daha aşağı bir yer. Kimlik tespiti sırasında kalkıp rütbelerin­i söylemeler­i, bugün asker olanlara haksızlık. Kendilerin­i görünce, nasıl iyi bir iş yaptığımı anladım ve daha da gururlandı­m. İdam benim gözümde onlar için bir ödül olur. Çünkü onlar tanklarla milleti ezdiler. 248 vatandaşım­ızı şehit edip, 2 bin 194 kişinin gazi olmasına sebep oldular. Tek seferde ölmelerini değil, acı çekmelerin­i istiyorum. Sadece beni vuranlarda­n değil, emir verenlerde­n de şikayetçiy­im” dedi.

Zırhlı personel taşıyıcıla­rının araçlarına zarar verdiği müştekiler Emre Yıldırım, Ramazan Kara, Serkan Merdivenli ve oturduğu apartman zarar gören Mustafa Yücel de darbeciler­den şikayetçi oldu. Başbakanlı­k da davaya müdahil olma talebine bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye