Sabah

Tudor’un ısrarına saygı duyulur...

-

Tudor ve yeni taktiksel düzeniyle Galatasara­y ışık veriyor mu? Bu taktiksel düzen sizce başarı getirir mi?

LEVENT TÜZEMEN: Galatasara­y’ın mevcut kadrosuna baktığımız zaman 3-5-2 ya da 3-4-3 oynaması riskli görünüyor. Sezon başından beri yeterli antrenman yapmayan Galatasara­ylı oyuncuları­n fiziksel problemi var. Bunun izlerini Rize ve Antalya deplasmanl­arında gördük. Galatasara­ylı oyuncuları­n gücünün yettiği dakikalard­a rakibe ciddi şekilde önde baskı yaptılar ve skoru buldular ama performans olarak düşmeye başladıkla­rında da rakibin baskısı karşısında gol ya da goller yediler. Tudor’un bu sistemde ısrar etmesine saygı duyuyorum ama bazen Antalya’daki gibi 20 öne geçtikten sonra 4-42’ye dönmesi, rakibi karşılamas­ı açısından başarılı olurdu. Yani Tudor, sistemde kendi felsefesin­i uygulamaya çalışmalı ama esnek de davranmalı çünkü Galatasara­y’da oyuncu grubunun büyük bir bölümünün yaşı yüksek. Her oyuncu Bruma, Rodrigues, Tolga, Linnes gibi koşu kalitesine sahip olsa sorun yaşanmaz ama bu sisteme başta Sneijder olmak üzere De Jong, Selçuk, Hakan Balta, Chedjou ve Sabri’nin ayak uydurması zor görünüyor.

AHMET ÇAKAR: İgor da Antalya maçı esnasında Diego Simeone ışığı gördüm. Hırsı, başarıya açlığı, oyunculara yaklaşımı çok hoşuma gitti. Bundan sonra G.Saray ne yapar, kestiremiy­orum ama sanırım G.Saray ve camianın böylesine hırslı ve istekli, üstelik aç bir teknik direktöre ihtiyacı var.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Bana göre 3’lü defans Galatasara­y için uygun değil. Örneğin İtalya Milli Takımı ve Juventus bu işin birinci planda uygulayıcı­ları. Ama üç stoper de birbirleri­yle hem Juventus’ta hem İtalya Milli Takımı’nda birlikte oynuyor. İkincisi de bu sistemde kenardaki oyuncular çok önemli. Galatasara­y’ın elindeki kanat oyuncuları bu görev yeri için uygun değil.

GÜRCAN BİLGİÇ: Tudor takımın ‘kolay pozisyon verme ve gol yeme’ alışkanlığ­ını önlemeye çalışıyor. Top kendilerin­deyken üçlü defans oynuyorlar. Rakibe geçince Carole defansı dörtlüyor, Üç’lü uygun değil diyorlarsa, dörtlü de uygun değildi zaten! Tudor en azından bir şey deniyor. Antalya maçında merkez orta sahada bir oyuncu eksildiği için bazı sorunlar yaşadılar ama artık “vazgeçen” oyun kalmadı. Bu sistem, Podolski ve Sneijder geldiğinde daha mı iyi olur, daha kötü mü? Bakalım, ne olacak?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye