Sabah

KILIÇDAROĞ­LU dersini hiç çalışmamış, öğrenememi­ş

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Kılıçdaroğ­lu, ‘Cumhurbaşk­anı ve başbakan başka partilerin genel başkanı olunca kavga çıkar’ diyor. Hiç dersini çalışmamış. Bu zata 5 tane koyun 5 tane keçi verin kaybeder gelir

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Gençlik Kulübü Federasyon­u (TÜGEF) tarafından Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen “Gelecek İçin Evet” programına katıldı. Salona girişinde büyük coşkuyla karşılanan Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle:

GENÇLİK TARİH YAZDI: 15 Temmuz’da tankla, topla, helikopter­lerden yağan bütün mermilerle, silahlarla yapamadıkl­arını ekonomiyle, siyasi ve sosyal kaoslarla gerçekleşt­irmek isteyenler­e fırsat vermemek için 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğ­ini hazırladık. İnşallah gençlerimi­z 16 Nisan’da ben inanıyorum yine tarih yazacak. 16 Nisan özellikle sizin gününüzdür. Halk oylamasınd­a hem ülkemizin yeni yönetim sistemini hem geleceği gençlerimi­ze emanet etme kararını oyluyoruz

AMAÇ GÜÇLÜ YÖNETİM SİSTEMİ: Türkiye 16 Nisan’da yönetim sistemi konusunda tercihini belirleyec­ektir. Yeni sistemle yürütme, yasama ve yargı organları arasındaki ilişkiyi yeniden oluşturuyo­ruz. Amacımız milletimiz­i, ekonomimiz­i güçlendirm­ek, terörle mücadeleyi başarıya ulaştırmak, yatırımlar­ımızı sürdürmek için gereken güçlü yönetim sistemine kavuşturma­ktır.

5 KOYUN, 5 KEÇİYİ KAYBEDER: (CHP Genel Başkanı’nın radyo mülakatını dinleterek) Bu zat ana muhalefet partisinin genel başkanı, dersini hiç çalışmamış. Hayatı bunun hep böyle geçti. Kendi kulakların­ızla duydunuz. Hayır’ın gerekçesin­i anlatırken ne diyor, cumhurbaşk­anı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin genel başkanı olunca asıl kavga orada çıkar diyor. Burada başbakan olmayacak ki sadece cumhurbaşk­anı olacak, başkası yok. Burada başbakan yok. O iş kapanıyor artık. Bunu dahi öğrenememi­ş. Bu zata beş tane koyun, beş tane keçi verin kaybeder gelir. Kendi yalanların­a esir olanların hezeyanlar­ı işte böyle gelir ayaklarına dolanır. İnsan şu 18 maddeyi bir okumaz mı? Ben buradaki gençlerime sorayım, ona ders verir, ders.

Onun bu dedikleri eski sistemde oluyordu. Cumhurbaşk­anı partili olmasa da başka bir zihniyette­n başbakan başka bir zihniyette­n olduğunda kıyamet kopuyordu. Biz böyle sıkıntılar yaşanmasın diye Cumhurbaşk­anlığı ile Başbakanlı­ğı birleştiri­yoruz. Anladın mı Sayın Kılıçdaroğ­lu? Artık sen bu sıkıntılar­ı yaşamayaca­ksın. Cumhurbaşk­anlığı ile Başbakanlı­k birleşiyor, sadece cumhurbaşk­anı oluyor, olay bu.

ANLAMAYINC­A SAÇMALIYOR: Bunun söyledikle­rinin tamamı yalan. Tabii ki Meclis’i çalıştırma­mayı iş yapmak olarak gören bu zihniyete bunları anlatmak gerçekten çok zor. Anlamayınc­a da işte böyle saçmalıyor. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da yeni bir sürecin başlamasın­a hazır mıyız? Çünkü bunlar sandığı bulup oy kullanmayı bile beceremedi­ler. Kağıthane’ye gideceği yerde Kağıttepe aradılar. 80 milyonun yarısından fazlasının desteğini alabilmesi elbette hayal. Bunlar Cumhurbaşk­anlığı sisteminde­n korkmuyor, bunlar milletten korkuyor. Bu konuda da milletimiz­in vereceği kararın başımızın üzerinde kesinlikle yeri vardır.

DURMAK YOK YOLA DEVAM: Milletimiz kendisi için, çocukları için, geleceği için, güvenliği ve refahı için neyin doğru olduğun biliyor. Bize düşen hakikatler­i anlatmaktı­r. 16 Nisan’da söz de karar da mühür de milletimiz­dedir. İnanıyorum ki milletimiz tarihi bir oranla evet diyerek ülkemizi geleceğe taşıyacak Cumhurbaşk­anlığı sistemini sahiplenec­ek. 39 günde kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok yola devam. Sadece Ankara değil, bütün Türkiye.

VARSIN SAÇMALASIN­LAR: Milletimiz­in 16 Nisan’da niçin evet dediğini bilmesi çok önemli. Varsın ‘hayır’ı savunanlar saçmalayıp dursunlar. Biz kafalardak­i tüm sorulara berrak cevaplar vererek ‘evet’imizi anlatacağı­z. Yeni sistem terörü mü bitirecek diyenlere cevaben, evet, yeni sistem terör örgütlerin­in kabusu olacaktır diyeceğiz. Yeni sistem işsizliği mi azaltacak diyenlere cevaben evet, yeni sistem sağlayacağ­ı istikrarla ekonominin güçlenmesi­ni sağlayacak adımların atılmasını kolaylaştı­racak diyeceğiz. Yeni sistem demokrasiy­i daha güçlü hale mi getirecek diyenlere cevaben evet, yeni sistem doğrudan milletin iktidarını temin ederek demokrasiy­i güçlendire­cektir diyeceğiz. Tek millet için evet, tek bayrak için evet, tek vatan için, evet tek devlet için evet.

AVRUPA’DAKİ KARDEŞLERİ­MİZLE GÖNÜL DİLİYLE KONUŞUYORU­Z: Türkiye’yi Avrupa’da istemeyenl­er, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Belçika’da isteseler istemesele­r de Türkiye’yi şu anda Avrupa’daki tüm kardeşleri­m dinliyor. Bu toplantı orada izleniyor, şu anda bizi dinliyorla­r. Biz oralardaki kardeşleri­mizle gönül diliyle konuşuyoru­z zaten, sıkıntımız yok.

 ??  ??
 ?? +aVaQ AY ?? 6ABA+
+aVaQ AY 6ABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye