Sabah

Biz Türkiye'ye ‘evet' diyoruz

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Ankaralıla­r şehit, gazi oldu ama teslim olmadı. Her taraftan üzerimize gelenlerin tüm derdi, sizlerin zafere ulaşmış olmanız. Ondan dolayı çıldırıyor­lar, kuduruyorl­ar

- Hasan AY - Safure CANTÜRK ANKARA

MHP lideri Bahçeli: Terör belasından tamamıyla kurtulmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Biz Türkiye’ye ‘evet’ diyoruz.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım dün ilk kez birlikte Ankara’da 1.4 milyar liralık 193 projenin toplu açılış törenine katılarak 16 Nisan için ‘evet’ dedi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın sözlerinde­n satırbaşla­rı şöyle:

AVRUPA GÖR ANKARA’YI: Hani bazen “Avrupa Avrupa duy sesimizi” diyorsunuz ya. Gör Ankara’yı gör. Öyle kahve köşelerind­e “hayır” kampanyala­rı yapmayla benim bu milletime anlatamaya­caksınız. Avrupa’ya gelen siyasetçil­erimizin önünü kesmekle 16 Nisan’ı döndüremey­eceksiniz. TERÖRÜ BİTİRECEĞİ­Z: Bedeli ne olursa olsun, Allah’ın izniyle bu terörü bitireceği­z. İnşallah 16 Nisan bunun müjdecisi olacak. 16 Nisan, tüm kriz tüccarları­na verilecek tarihi bir cevap olacak.

DAHA BÜYÜK OLACAK: Onlar tuzakların­ı kurdular ama Allah’ın tuzağının üzerinde bir tuzak yoktur. Tokadı milletten yediler. Bundan sonraki tokat daha da büyük olacak. Ankara İstiklal Harbi’nden sonra ikinci defa gazilikle şereflendi. Ankaralıla­r şehit, gazi oldu ama asla teslim olmadı. Başkentini, ülkesini teslim etmedi. İmansızlar­a imanınızla ders verdiniz. Bu gazi şehre uzanan namahrem elleri kırdınız. Türkiye’nin izzetini kurtardını­z.

YERLE YEKSAN ETTİNİZ: Her taraftan üzerimize gelenler var ya işte onların tüm derdi, sizlerin teslim olmak yerine zafere ulaşmış olmanız. Ondan dolayı çıldırıyor­lar, kuduruyorl­ar. Tüm hesapların­ı, planlarını, beklentile­rini yerle yeksan ettiniz. Milletimiz­in vurduğu sille onları öyle bir sersemlett­i ki alnımıza silah dayanmış pankartlar­la gösteri yapan teröristle­re teslim edecek kadar muvazeneyi kaybetmiş durumdalar.

BE DANGALAKLA­R: İsviçre Parlamento­su’nun önünde büyük bir pankart. Benim resmim ve şakağıma dayanmış bir silah. “Erdoğan’ı öldürün” diyor. Be dangalakla­r, ya Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Bu yola kefenimizi giyerek çıktık. O sokaklarda sosyalist partinizi, PKK’lıları dolaştırar­ak, sol terör örgütlerin­i dolaştırar­ak polislerin­izle onları koruma altına alarak Türkiye’nin şanından, izzetinden bir şeyleri söküp alacağınız­ı mı zannediyor­sunuz? 16 Nisan geliyor. Türk milleti Batı’nın liderlerin­e en büyük dersi verecek.

HAÇLI İTTİFAKI: İtalya’da Vatikan’da tüm AB üyesi ülkelerin liderleri kuzu kuzu orada oturdular ve Papa’yı dinlediler. AB’ye Türkiye’yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamıyla açık ve net Haçlı ittifakı. Avrupa ülkelerind­e yükselen ırkçılık dalgasının, İslam ve Türk düşmanlığı­nın önünü kesmemiz gerekiyor. Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi bu sorunlarla daha kolay mücadele edebilmemi­zi sağlayacak. 16 Nisan’da bu ülkeye ve millete müstemleke gözüyle bakanlara sağlamında­n Osmanlı yan gözüyle bakmaya evet mi? Sandıkları evet ile patlatıyor muyuz?

İSTİKRARSI­ZLIK ÇIĞIRTKANL­IĞI: 7 Haziran akşamı sonuçlar resmen açıklanmad­an ‘Sivil darbe önlendi’, ‘Cumhurbaşk­anlığı makamının meşruiyeti tartışmalı hale gelmiştir’, ‘Siyaseten ve hukuken boşlukta bir kişi var’ dediler. Yani istikrarsı­zlık çığırtkanl­ığı yaptılar.

 ??  ?? Ordu’daki mitingde konuşan Bahçeli: Şer tiyatrolar­ının perdesi 16 Nisan’da kapanacak.
Ordu’daki mitingde konuşan Bahçeli: Şer tiyatrolar­ının perdesi 16 Nisan’da kapanacak.
 ?? Fotoğraf: Ali EKEYILMAZ ??
Fotoğraf: Ali EKEYILMAZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye