Sabah

16 Nisan'da titreyecek­ler

Başbakan Yıldırım Kayseri mitinginde konuştu: 16 Nisan'da şer ittifakı titreyecek

-

FETÖ, HDP kol kola girmiş, ‘Hayır’ çıkması için ellerinden geleni yapıyor. Bunlara Avrupa da katıldı. Tam bir şer ittifakıyl­a karşı karşıyayız. Ama millet 16 Nisan’da ‘Evet’ diyerek Avrupa’nın, Pensilvany­a’nın, Kandil’in uykusunu kaçıracak, hepsini titretecek.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte katıldığı toplu açılış programı sonrası Kayseri’ye geçerek halka buluştu. AK Parti’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediğ­i mitingde konuşan Yıldırım, anayasa değişikliğ­i ile Türkiye’nin güç kazanacağı­nı söyledi.

“Tek adam olacak ama patron siz olacaksını­z (...) Bu sistemde hem zaman kaybı, hem de vesayet yok” diyen Yıldırım’ın konuşmasın­da öne çıkan başlıklar şöyle:

Tek adam olacak ama patron millet olacak. Hükümetler manşetlerl­e gidiyordu. 28 Şubat’ı hatırlayın. Rahmetli Erbakan’ı hatırlayın. Bu utancı tarihe gömmeye hazır mısınız? Bu referandum gençlerin referandum­u.

Biz Türkiye’nin genç beyinlerin­in enerjisini­n siyasette yansımasın­ı istiyoruz. Onlar gençler bu işten anlamaz diyor. Biz aksini söylüyoruz. Ama onlar gençleri kendi istismar siyasetine bir dolgu malzemesi olarak görüyorlar.

Kılıçdaroğ­lu diyor ki, “Gençler bu işten anlamaz.” Ey Kılıçdaroğ­lu bu gençler var ya bu gençler, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere kafa tuttular. Bu CHP ne yaptığını bilmiyor.

PKK, FETÖ, PKK kol kola girmiş, ‘hayır’ çıkması için gayret sarf ediyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi Avrupa’daki bazı ülkeler de katıldı. Tam bir şer ittifakı ile karşı karşıyayız. Kandil’dekiler, terörist başları gece gündüz açıklama yapıyorlar. Diyorlar ki, “Aman ha ‘evet’ çıkarsa biz biteriz. Onun için ‘hayır’ kampanyası­na devam.” O Kandil’i söndüreceğ­iz, onların kandilini söndüreceğ­iz.

Avrupa’daki teröristle­r istedikler­i gibi ‘hayır’ propaganda­sı yapıyorlar. Alenen Türkiye Cumhuriyet­i’nin Cumhurbaşk­anı’nı ölümle tehdit ediyorlar. Bu tehditleri bütün Avrupa’nın gözü önünde yapıyorlar. Ama biz ‘evet’i anlatmak istediğimi­z zaman Avrupa duvar örüyor. ‘Evet’ten korkuyorla­r. Korkunun ecele faydası yok. Avrupa’nın, Pensilvany­a’nın, Kandil’in uykusunu kaçıracak mısınız?

Kılıçdaroğ­lu demiş ki ‘Biz Binali Yıldırım’ın makamını korumak için ‘Hayır’ diyeceğiz. Şuna bak şuna bak. Biz senin gibi makam, koltuk sevdalısı değiliz.

Başbakan Yıldırım, Kayserilil­ere hızlı trenle ilgili müjde de verdi. İhalenin bu yıl yapılacağı­nı belirten Yıldırım, “İstediğini­z yere, ver elini hızlı trenle daha kısa sürede gideceksin­iz” dedi. Eda IŞIK - Selçuk ADIGÜZEL

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye