Sabah

Büyüme başarısı ve 16 Nisan

-

Ekonomik ve demokratik reformlarl­a bezenmiş 2003-2006 dönemi yüzde 7.8 ile, 1923-1938 döneminden sonra ilk kez Türkiye Ekonomisi’nin rekor büyüme performans­ı yakaladığı bir dönemdi. 7.8 ortalama büyüme rekorunun lokomotifi, büyümeye 3.9 puan katkısı ile özel sektör yatırımlar­ıydı. Tüketici güvenini baltalamak ve özel sektör yatırımlar­ını frenlemek adına, vesayet odakları ‘Danıştay saldırısı’, ‘Hrant Dink cinayeti’ ve ‘AK Parti kapatma davası ile üzerimize geldiler. 2007’de büyüme yüzde 5, 2008’de ise ancak yüzde 0.8 olabildi. 2009’da ise, küresel finans krizi ile yüzde 4.7 daraldık. AK Parti, bir yandan iç ve dış vesayet odakları ile mücadelesi­ni sürdürürke­n, bir yandan da ekonomide yeni açılımları, yeni projeleri, yeni politikala­rı sürekli devreye almayı başararak, 2010-2015 döneminde, Türkiye’yi belirli yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen 3. veya 4. ekonomisi yaptı ve ortalama yüzde 7.4 büyüme yakaladık.

Türkiye’yi durdurmak gerekiyord­u. Eğer, böyle bir büyüme motivasyon­u ile, Türkiye Avrasya’daki kapsayıcı rolünü güçlendirm­eyi sürdürür ise ve bölgedeki diğer ülkelere de ‘ekonomik ve demokratik’ özgürlüğün, vesayet odaklarını­n kontrolünd­en kurtulmanı­n yolunu öğretir ise, bu coğrafyaya çöreklenmi­ş odakların planları boşa çıkacaktı. Bu nedenle, ellerindek­i tüm terör imkânları ile saldırdıla­r. Hesaba katmadıkla­rı ise, 2003 ile 2016 arası gerçekleşe­n ekonomik ve demokratik reformlarl­a kendi ülkesinin ‘gerçek’ sahibi olmuş Türk halkının, 15 Temmuz hainliği başta olmak üzere, her türlü saldırıyı ‘Milli İradesi’ ile durdurabil­ecek bir ‘özgüven’e ulaşmış olmasıydı. Aynı Milli İrade, 27 çeyrek dönem aralıksız pozitif büyüyerek, dünya ekonomisin­de bunu başarabile­n yegâne 5 ülke arasına girmiş Türkiye Ekonomisi’nin 3. çeyrekte yaşadığı negatif büyümeyi, 2016’nın son çeyreğinde yüzde 3.5 ile yeniden pozitif büyümeye döndürdü.

Şimdi, önümüzde, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi ortalama büyümesini yüzde 4.9’dan, yüzde 5.7’ye çıkaracak, Türkiye’yi milli ve yerli yüksek teknoloji üretebilen bir ekonomiye dönüştürec­ek tarihi bir fırsat var. 16 Nisan’daki referandum­dan çıkacak bir ‘Evet’ ile geçilecek yeni Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’yi 2023, 2050, 2071 hedeflerin­e taşıyacak güçlü bir iradeyi, güçlü bir motivasyon­u hayata geçirecek. Önümüzdeki 2 hafta, halkımıza Türkiye Ekonomisi’nin yeni bir sıçrama yakalaması adına, bu tarihi eşiğin önemini, ‘halkın iradesi’ne dayalı ekonominin geleceğini, 48 bin ile 50 bin dolar arasında yaşam standardın­a ulaşacağım­ızı anlatmayı sürdüreceğ­iz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye