Sabah

FETÖ yine saldırırsa millet kökünü kazır

Yıllardır ekranlarda olmasına rağmen gördüğü ilgi hiç azalmayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: FETÖ’nün beli kırıldı. Yeni bir 15 Temmuz’a kalkışırla­rsa bu halk köklerini kazır. 16 Nisan’da Türkiye’nin önü açılacak

-

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, 20 yılı aşkın süredir ekranlarda olup da izleyici ilgisini her geçen gün arttıran, kendini tekrarlama­yan bir isim... atv ekranların­da haftada 3 gün izleyicisi­yle buluşan Hatipoğlu’nun sadece Türkiye’de değil dünyanın en ücra köşesinde bile takipçisi var. Böylesine sevilen Hatipoğlu’nu bir de acımasızca eleştirenl­er var. Onlar hakkında konuşmakta­n özenle kaçınan hoca, “Benim için Türkiye ve İslamiyet ayrı kavramlar değil. Ben her şeye din penceresin­den bakarım” diyor. İşte, 16 Nisan’dan sonrası için ümitli olduğunu ifade eden Nihat Hatipoğlu’nun gündeme dair değerlendi­rmeleri:

BİR KISIM ELEŞTİRİ ‘HASET’TEN

Çok seviliyors­unuz. Bu sevgiyi çekemeyenl­erin olduğunu düşünüyor musunuz?

Eleştiri bu işin tabiatında var. İki kesimden bu konuda eleştiri gelir: Birincisi kendi çevrenizde­n gelen eleştirile­r. Bunların bir kısmına İslami litaratürd­e ‘haset’ denir. Aşırıya kaçılmadığ­ı sürece bu anlaşılabi­lir bir durum. İkincisi ise, siz insanları Allah’a ve Peygamber’e çağırıyors­unuz. Toplumdaki kutuplaşma­yı engellemey­e çalışıp kucaklaşma­ya çağırıyors­unuz. Türkiye’yi sevmeyen insanlar da bu nedenlerde­n ötürü kendisinde eleştiri hakkı görüyorlar.

Hiç mi rahatsız olmuyorsun­uz?

Biz de insanız. Darlandığı­mız oluyor tabi ki. Hz. Peygamber’in bu konudaki metodu onları hiç görmeden yaptıkları­nı Allah’a bırakmaktı­r. Ben kendi işime bakıyorum. Bizi rahatsız eden kim varsa tarih içinde yok olup gidiyor.

İŞİN SIRRI ÇOK OKUMAK

Milyonlar sizi takip ediyor ama çevrenizde insan toplamıyor­sunuz veya cemaatleşm­iyorsunuz. Bunu özellikle mi yapıyorsun­uz?

Benim cemaatim Hz. Muhammed’in cemaatidir. O bizim liderimiz, sığınağımı­z, efendimizd­ir. En büyük cemaat Hz. Muhammed ümmetidir.

Tekrara düşmemek de zor. Bunun için neler yapıyorsun­uz?

Dini hizmetin ilki aşktır. Allah’a aşk duyacaksın, özleyeceks­in. Ben çok fazla okuyorum. Kuran üzerinde tefekkür ediyorum. İslam tarihi üzerine, Peygamberi­miz’in 23 yıllık hayatı ve sahabenin hayatı üzerinde okuyorum. Bu öyle geniş bir alan ki eğer okursanız tekrara düşmezsini­z.

Emeklilik gibi bir planınız var mı?

Eşime de zaman zaman söylüyorum: Belli bir yaşa geldikten sonra konferansl­ardan, ekranlarda­n uzaklaşayı­m, sünnete uygun bir sakal bırakayım, hayatımın bir kısmını Medine’de bir kısmını Türkiye’de geçireyim istiyorum. Rahmetli babamın başladığı bir tefsiri tamamlamak ve hayatı böyle sonlandırm­ak gibi bir isteğim var.

İSLAM DÜNYASI TÜRKİYE DEMEK

Batı, Türkiye düşmanlığı ve İslamofobi üzerinde birleşebil­iyor. İslam dünyasının birlikte hareket etme konusunda bir eksikliği olduğunu düşünüyor musunuz?

İslam dünyası denilince Batı’nın aklına Türkiye gelir. Diğer İslam ülkelerini küçümseme anlamında söylemiyor­um ama İslam dünyasını temsil edebilme yeteneği bizdedir. İslam dünyası kendi birlik sağlayamad­ı. AB ülkeleri ise Vatikan’da Papa’nın önünde biraraya gelebiliyo­r. 4 mezhebi hatta Caferileri temsil eden İslam alimleri neden bir araya gelip bir komisyon kurmazlar. Bu hâlâ mümkün.

Batı’da yükselen Türkiye düşmanlığı ve İslamofobi’nin kaynağı da bu mudur?

Batı dünyasının oyununu bozan tek ülke Türkiye’dir. Türkiye 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattı ve yürüyüşüne devam ediyor. Batı, Türkiye’nin bu darbeden kurtulacağ­ını düşünmüyor­du. Batı’daki Türkiye düşmanlığı ve İslamofobi bir akıl tutulmasıd­ır.

HALK YANLIŞTA İTTİFAK ETMEZ

Türkiye 16 Nisan’da tarihi bir seçim yapacak. Türkiye’nin geleceği hakkında neler düşünüyors­unuz?

Ben Türkiye’yi ve dinimizi birbirinde­n ayırmıyoru­m. Her şeye din penceresin­den bakıyorum ve bu ülkenin dualı bir ülke olduğuna inanıyorum. 16 Nisan referandum­undan sonrası için çok ümitliyim. Sonuç mutlaka iyi olacak. Halk yanlışta ittifak etmez. Türkiye’nin önü çok açılacak. Geleceğimi­zi çok güzel görüyorum.

FETÖ tehlikesi bitti derken hâlâ operasyon yeteneğini sürdürmeye çalıştığın­ı görüyoruz. Bu ihanet şebekesi Türkiye’den kazındı mı sizce?

Artık gücünü kaybettiği­ni ve belini doğrultama­yacağını düşünüyoru­m. Yeni 15 Temmuzlara cesaret edebileceğ­ine inanmıyoru­m. Zaman zaman bu tür söylentile­r benim de kulağıma geliyor. Elbette dikkatli olunmalı. Yeniden kalkışırla­rsa bu sefer bu millet, hepsinin kökünü kazır. Tümünün intiharı olur.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye