Sabah

*üdük Necmi ye hüzünlü veda

İstanbul’da önceki gün yaşamını yitiren “Hababam Sınıfı”nın Güdük Necmi’si, usta oyuncu Halit Akçatepe gözyaşları arasında son yolculuğun­a uğurlandı

- Okan FİLİZÇAY / MAGAZİN

HABABAM Sınıfı’nın unutulmaz Güdük Necmi’si Halit Akçatepe, İstanbul’da son yolculuğun­a uğurlandı. Cenazeye ailesinin yanı sıra Kültür Bakanı Avcı ve sanatçı dostları da katıldı.

Kadıköy’deki evinde cuma günü kalp krizi geçiren ve kaldırıldı­ğı özel hastanede yaşamını yitiren 79 yaşındaki Halit Akçatepe için dün ilk tören ailesi, sanatçı dostları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyl­a Caddebosta­n Kültür Merkezi’nde (CKM) düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ünlü sanatçılar Hülya Koçyiğit, Emel Sayın ve Hababam Sınıfı’ndan arkadaşlar­ı Ahmet Arıman ile Tuncay Akça katıldı. Sanatçının hayatından kesitlerin yer aldığı kısa tanıtım filminin gösterimiy­le başlayan törende, Akçatepe’nin ilk eşi Tülin, ikinci eşi Rezzan Akçatepe’yle kızları Itır, Ebru, Günsu Akçatepe ve torunları taziyeleri kabul etti. Törende konuşanlar, Akçatepe’nin saygın karakterin­e ve herkes tarafından sevilmesin­e dikkat çekti.

‘75 YILDIR AYRILMADIK’

Kızı Ebru Akçatepe: Babamla bugün ilk kez birlikte aynı sahnedeyiz. Oysa daha önce bunu yapabilird­ik. Kısmet olmadı maalesef. Çünkü ben onun izinden yürüyerek tiyatrocu oldum. Ailemizin sanat bayrağını omzumda taşıyorum.

Oyuncu Ferdi Merter: Onunla 4-5 yaşındayke­n tanıştık ve 75 yıldır ayrılmadık. Anılarımız­ı anlatmaya kalkarsam bu gece burada kalmanız gerekir. Rahmetli Aliye Rona ablamız, ‘Sizi ne zaman evlendirec­eğim’ diye takılırdı bize. Hiçbir anımız ayrı geçmezdi.

ÇOK HATIRA BİRİKTİRDİ­K

Sanatçı Erol Evgin: Akçatepe’yle yaklaşık 50 yıldır tanışıyord­uk. “Renkli Dünya” adlı filmin yanı sıra aynı sahneyi de paylaştık. Ailece görüşürdük. Çok büyük bir sanatçıydı. İçi dışı bir... İçi de o tebessümü gibiydi. Hayata karşı mizahla durabilmiş, mizahı bir kalkan olarak kullanmış, tüm sıkıntılar­ı mizahla aşmış, ömrünü sanatına adamış çok değerli bir dostumu yitirdim.

Emel Sayın, Berhan Şimşek gibi isimlerin de sahneye çıktığı törende “Hababam Sınıfı” oyuncuları adına Bülent İğdiroğlu konuştu. Sanatçı Emel Sayın, “Çok hatıra biriktirdi­k. Onun filmlerini izlemeye devam edeceğiz. Filmleriyl­e gülmeye devam edeceğiz. Nurlar içinde uyu canım arkadaşım” dedi.

DUALARLA UĞURLANDI

Hababam Sınıfı’nda “bacaksız” lakabıyla tanınan Tuncay Akça ise “Yeşilçam’ın devleri teker teker gidiyor. Kemal Abi (Sunal), Tarık Abi (Akan) gibi... Benim yaşım onlara göre çok daha küçüktü. Benim hocalarım ve abilerim oldular her zaman” diye konuştu.

Halit Akçatepe’nin naaşı, CKM’deki törenin ardından cenaze namazı için Şakirin Camisi’ne götürüldü. Akçatepe, cenaze namazının ardından dualar eşliğinde Karacahmet Mezarlığı’nda defnedildi.

ERDOĞAN’DAN TAZİYE

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan da dün akşam Halit Akçatepe’nin ailesini telefonla arayarak taziyeleri­ni iletti. Merhum sanatçının kızlarında­n Ebru Akçatepe ile görüşen Erdoğan, sanat dünyamızda­n bir yıldızın daha kaymasında­n derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Akçatepe’nin geride bıraktığı eserleriyl­e gelecek kuşaklar tarafından da hayırla anılacağın­ı belirtti.

 ??  ?? Akçatepe 79 yaşındaydı.
Akçatepe 79 yaşındaydı.
 ??  ?? Ebru Akçatepe Erol Evgin
Ebru Akçatepe Erol Evgin
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye