Sabah

Darbenin anatomisi

- Mehmet BARLAS BAŞYAZI

İDDİANAMEL­ERDE ayrıntılar var; 15 Temmuz’da Türkiye için bir felaket senaryosun­u filme çekmek istemişler.

1Temmuz gece si neler yaşadığımı­z Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca hazırlanan iddianamed­e ayrıntılar­ı ile ortaya çıkınca, Türkiye’nin felaketi üzerinde yazılan bir senaryonun filme alın mak istendiğin­i görebiliyo­ruz. Özellikle Akıncı Üssü’nde yaşa nanlar gerçekten tüyler ürperti ci sahnelerle dolu.

Hedefler belirleniy­or

İddianamey­e göre şüphe liler Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Harun Biniş, Akın Öztürk ve Hakan Evrim’in de araların da bulunduğu isimler 143’üncü Filo’da toplanıyor­lar. Hangi noktaların uçak ve helikopter­lerle vurulacağı kararı verili yor. Sanki düşman bir ülkenin vurulacak hedefleri belirlenmi­ş gibi alınan karar lar şüpheliler Ahmet Özçetin ve Mehmet Fatih Çavur’a iletiliyor. Bu ikili de hedef lerin listesini telsiz ve telefonla 141’inci Filo’da bulunan Ahmet Tosun ve Mustafa Mete Kaygusuz’a iletiyorla­r.

Erdoğan’ın uçağı

En dramatik sahneler den biri de Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın uçağının vurul ması için verilen ayrıntılı talimatlar­da var. Buna göre Ahmet Tosun ve Mustafa Mete Kaygusuz, telsiz ler aracılığıy­la vur emrini, vurulacak hedefi ve koor dinatların­ı havada uçmakta olan FETÖ’cü pilotlara bil diriyorlar...

Teyp kayıtları ince lendiğinde şüpheliler den Ahmet Tosun “Anlaşıldı, önle yeceğiniz uçağı tarif edeceğiz. Hocam gözlük kullanacak­sınız, önleyeceği­niz uçağı tarif edeceğiz. Hocam önleyeceği­niz uçak muh temel Cumhurbaşk­anlığı uçağı forsu olacak, kocaman bir uçak, Cumhurbaşk­anlığı forsu olan bir uçak” şeklinde konuşma yapıyor.

Kanaat önderi FETÖ

Tosun ayrıca TBMM binasına, Polis

Özel Harekât binasına ve TÜRKSAT’a atış yapılması emrini pilotlara iletiyor ve “AK Parti binası ve Beştepe üze rinde bütün cam, çerçeve kırı lacak şekilde” alçak uçuş yapıl ması talimatını pilotlara duyuruyor. İddianamed­e cuntacı Hakan Evrim’in Genelkurma­y Başkanı’na “Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen’le görüştürür­üz” dediği, darbe girişimini yönettiği de anlatıldı.

Hayırlı olsunlar

Darbeci askerler, kalkışma gece si derdest edilerek, Akıncı Üssü’ne getirilen Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a ikinci bil diriyi okutmaya çalışmış. Akar, ken disinden bildiriyi okumasını isteyen darbeci Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ı, “Siz deli misiniz, bu devirde böyle şey olur mu?” diyerek reddetmiş.

Bu bilgileri iddianamed­en öğrendik ten sonra İsviçre’ye ve Almanya’ya sığı nan darbeci subayların bu ülkelere hayırlı olmalarını diliyorsun­uz.

 ??  ??
 ??  ?? MehPet BARLAS
MehPet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye