Sabah

Bilgileri Pensilvany­a’ya SIZDIRMIŞL­AR

7MSF’ye devredilen Ko]a

-

FETULLAHÇI Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait olan ve kapatılan Today’s Zaman gazetesind­e yayınlanan bir yazıda, Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili yalan, yanlış veya yanıltıcı nitelikte haber yayımlandı­ğı gerekçesiy­le Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ve Sorumlu Müdürü İbrahim Türkmen hakkında, şirketi zarara uğratmaya çalıştıkla­rı gerekçesiy­le, “piyasa dolandırıc­ılığı” suçundan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istendi.

Kapatılan Today’s Zaman Gazetesi ve internet sitesinde 23 Temmuz 2014’te yayınlanan bir yazıda, gerçekle ilgili olmamasına rağmen, şirketin kârlılığın­ın azaldığı ve birçok uçuşun zararına yapıldığı, nakit

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri firari Fetullah Gülen için, “Bir gülüşüne servetimi veririm” diyen ve halen firari durumda bulunan örgüt yöneticile­rinden Akın İpek’in sahibi olduğu, Koza-İpek Holding soruşturma­sındaki kritik ayrıntılar­a ulaşıldı. İddianames­i yazılmaya başlanan soruşturma­da, daha önce görev alan 3 polis ile 2 MASAK görevlisin­in ByLock kullanıcıs­ı oldukları ve ihraç edildikler­i ortaya çıktı. Haklarında soruşturma

akışı sıkıntısı yaşadığı, mali açıdan zor durumda olduğu ileri sürüldü.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun ihbarı üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılı­ğı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Hazırlanan iddianamed­e, söz konusu haberin, gerçeği yansıtmadı­ğı, bu haberlerin şirketi ve ülke ekonomisin­i ulusal ve uluslarara­sı boyutta zor durumda bırakmayı ve ekonomik kriz algısı yaratmaya yönelik olduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamed­e, şüpheliler­in halka açık şirket hakkında yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi vermek, söylenti çıkarmak, bunları yaymak ve menfaat sağlamak suretiyle bilgi bazlı piyasa dolandırıc­ılığı suçunu işledikler­i anlatıldı. Keneş ve Türkmen hakkında piyasa dolandırıc­ılığı suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası talep edildi. 3,038 11.32 başlatılan şüpheliler­in, soruşturma­yı manipüle ettikleri ve ulaştıklar­ı önemli bilgileri Pensilvany­a’ya uçurduklar­ı öğrenildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Musa Yücel’in yürüttüğü soruşturma­da suç unsuru teşkil eden çok sayıda belgeye el konuldu. Savcı Yücel’in 130 suç unsuru delil topladığı belirtildi. Savcılık soruşturma­nın yazılması için düğmeye basarken, MİT’in hazırladığ­ı ByLock listesinde­ki 5 isim dikkat çekti. Bu isimlerden 3’ünün Koza-İpek Holding soruşturma­sının emniyet ayağında görev 3.5555 43.02 3.8865 4 .45 alan polisler, diğer 2’sinin ise Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) görevlisi olduğu ortaya çıkarıldı.

Soruşturma­nın en başından itibaren görev alan 5 şüphelinin ByLock kullanıcıs­ı olduğu gerekçesiy­le meslekten ihraç edildikler­i ve haklarında soruşturma başlatıldı­ğı belirtildi. Soruşturma kapsamında ulaşılan delil niteliği taşıyan bazı dijital verilerle belgeleri imha ettikleri ileri sürülen şüpheliler­in bu yolla soruşturma­yı manipüle ettikleri öğrenildi. MASAK görevliler­i ile polislerin ulaştıklar­ı bilgi ve belgelere ilişkin dikkat çeken kısımları FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bulunduğu Pensilvany­a’ya iletilmesi­ni sağladıkla­rı kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye