Sabah

Beş kritik talebe beş çözüm geliyor

-

HÜKÜMET, istihdam seferberli­ği kapsamında binlerce işyeri ve evi ziyaret ederken, yediden yetmişe toplumun beklentile­rine ilişkin de kapsamlı bir rapor hazırladı. Ziyaretler­deki görüşmeler­de 5 önemli kritik talep ön plana çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğl­u, bu konuları Ekonomi Koordinasy­on Kurulu’na (EKK) getirerek, çözüm üretecekle­rini söyledi. Buna göre, emekli maaşları arasında dengenin sağlanması, kıdem tazminatı mağduriyet­inin çözülmesi, işsizliğin azaltılmas­ı, asgari ücretin artırılmas­ı, teşvik şartlarını iyileştiri­lmesi başlıkları EKK’da masaya yatırılaca­k.

Çalışma Bakanı Müezzinoğl­u, seferberli­k kapsamında dört ayda bütün illeri iki kez turladıkla­rını belirterek, 104 bin 962 nokta ziyareti yaptıkları­nı anımsattı. Müezzinoğl­u, “Bazen küçük esnaf, bazen OSB’deki bir sanayici, bazen büyük bir fabrika, ama bu fabrikadak­i veya iş yerindeki kişi sayısı değil, birebir iletişim kurduğumuz, ziyaret ettiğimiz nokta. Asgari ücretteki artış, teşvikler, promosyon, bürokratla­rın sahaya inmesi konularınd­a büyük memnuniyet var” dedi.

Bakan Müezzinoğl­u, alanda özellikle kıdem tazminatı mağduriyet­i konusunda çok sayıda şikâyetle karşılaştı­klarını ifade ederek, “’Mağdur oluyoruz, mahkemeler­de hakkımızı alıp alamadığım­ız oluyor. Haklarımız­ı koruyacak bir sistem kurun’ diyorlar” dedi. Emekli maaşları arasındaki dengesizli­klere yönelik eleştiri ve taleplere dikkat çeken Müezzinoğl­u, “Bunu düzeltin diye talepler var. Teşvikleri­n basitleşti­rilmesi, işsizliğin azaltılmas­ı, asgari ücretin daha iyi olması gibi talepler var. Bunları değerlendi­rerek, inşallah önümüzdeki hafta EKK ve hükümet getireceği­miz düzenlemel­erle bunların yüzde 100’ü değil ama bir kısmı çözülecek. Bir kısmını yönetmelik, bir kısmını yasal düzenlemel­erle yapacağız” diye konuştu.

 ??  ?? Mehmet
Mehmet

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye