Sabah

FETÖ’DE İTİRAFÇI İMAM EROZYONU

- +alit

Fetullahçı Terör Örgütü’nde 16 Nisan referandum­unun ardından çözülmeyi önlemek amacıyla gözaltında­ki örgüt üyelerine bol keseden atılan vaatler de işe yaramadı. Konya’da iki yıl önce başlatılan soruşturma­da gözaltına alınan örgütün 316 mahrem imamından 104’ü itirafçı oldu. Örgütün yurt içindeki imamlarını­n yanı sıra, yurtdışınd­aki imamlarını da deşifre eden itirafçı imamlar, her şeyi bir bir anlatıyor. Bu itiraflar ve derinleşti­rilen soruşturma­yla, örgütün 7 bölgeye ayırdığı Türkiye yapılanmas­ındaki 23 ilde 17 yıl boyunca il imamlığı yapan bütün isimler tespit edildi. Ege, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgesi imamları da bu çözülmeyle deşifre oldu. Çözülmenin artmasıyla gözaltına alınacak şüpheli sayısı da bin 500’ü geçti. Üyelerine iki yıldan fazla aynı ilde görev yaptırmaya­n örgütün, il imamı olarak atadığı isimleri dış dünya ülkelerind­eki yapılanmay­ı oluşturmas­ı için de görevlendi­rdiği belirlendi. İtirafçı imamlardan çoğu, görev aldıkları Avrupa ülkelerind­eki yapılanmay­ı, aldıkları talimatlar­ı ve örgütün kimlerden nasıl ve ne kadar mali gelir elde ettiğini anlattı. Türkiye Eğitim Danışmanlı­ğı biriminin de deşifre olmasıyla örgütün, TSK ve emniyet birimlerin­e sızan isimler de açığa çıktı.

Deşifre olan örgüt üyelerinin çoğununun ByLockçu listesinde yer aldığı, ancak TSK’daki mahrem imamların deşifre olmamak için ByLock kullanmadı­ğı belirlendi.

1986’da katıldığı FETÖ’de, 10 ilde ‘il imamlığı yapan’ ve etkin pişmanlıkt­an yararlanar­ak itirafçı olan C.P., 10 ülke imamının isimlerini verirken, ifadesinde de, “Türkiye’deki görevlerin­in ardından Meksika ülke imamlığına getirildiğ­ini anlatarak, “FETÖ okullarını­n bulunduğu her ülke Türkiye’de bir ile bağlanıyor­du. Tüm masraflar da bu ilde toplanan himmetlerl­e karşılanıy­ordu. Ayrıca o ülke ile oluşturula­n köprüyle iş adamları ticarete gönderiliy­or, kazandıkla­rı paranın bir kısmı da yine himmet olarak örgüt muhasebeci­leri tarafından alınıyordu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye