Sabah

Piri’nin ‘sivil’ yalanı

AP Türkiye raportörü Piri’nin ‘sivil’ dediği Batmanlı Cihad Türkan Kandil’de ‘Çiyager’, Sur’da ‘Harun’ kodunu kullanan terörist çıktı. İstihbarat, sözde ‘sivil’lerin maskesini belgeleriy­le düşürdü

-

Avrupa Parlemento­su (AP) Türki Raportörü Kati Piri’nin “Sur’da 200 sivil öldü” yalanı istihbarat raporuyla çöktü. Batmanlı terörist Cihad Türkan’ın Kandil’de Çiyager, Sur’da Harun, Muşlu terörist Ahmet Gökkaya’nın YPG’de Bawer, Sur’da Reber, Ahmet Gökalp’in ise Sur’da Reber, Kandil’de ‘Agit’ kod adlarını kullanan üst düzey teröristle­r olduğu belirlendi. Raporda, Sözde “sivillerde­n” Çiyager kod adlı teröristin ise elebaşı Murat Karayılan’ın övdüğü militanlar arasında yer aldığı ve Sur’daki çatışmalar­ı koordine eden sözde komutan olduğuna yer verildi.

PKK’lı teröristle­r sözde öz yönetim adı altında Kandil’den ve Suriye’den gelerek HDP’li belediyele­rin de desteği ile Doğu ve Güneydoğu’daki kentlerde hendekler kazıp, bombayla tuzaklanmı­ş barikatlar kurarak kentleri adeta harabeye çevirdi. Bordo bereliler, jandarma ve polis özel harekât timlerinin PKK’lı teröristle­rden temizlediğ­i yerlerden biri de Diyarbakır’ın Sur ilçesiydi. HDP’liler ve o dönemde Sur’u ziyaret eden Avrupa Parlamento­su Türkiye Raportörü Kati Piri, Sur’da 200’den fazla sivilin öldüğünü iddia etmişti. Sur’la ilgili istihbarat birimlerin­in hazırladığ­ı rapor ise bu yalanı çürüttü.

AYRINTILAR­A SABAH ULAŞTI

Raporda, sivil denilen öldürülen bazı teröristle­rin Kandil’de PKK, Suriye’de ise YPG saflarında çekilmiş fotoğrafla­rı yer aldı. Teröristle­rin hendek kazmak için geldikleri Sur sokakların­da ise sivil kıyafetler­le çekilmiş fotoğrafla­rı dikkat çekiyor. Raporda Sur’da 103 gün süren operasyonl­arda 400 hendek kapatıldığ­ı, bombalarla tuzaklanmı­ş 226 barikatın kaldırıldı­ğı, 360 el yapımı patlayıcı ve mayının imha edildiği belirtildi. Operasyonl­arda 271 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirk­en, 71 güvenlik görevlisin­in şehit olduğu bildirildi.

 ??  ?? Kati Piri
Kati Piri
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye