Sabah

CHP’DE TEK ADAMA İSYAN BÜYÜYOR

Referandum yenilgisiy­le zor günler geçiren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu, muhalifler­i susturmaya çalışınca partide isyan çıktı

- Evrin CHP CHP

GERİLİM, muhalefeti­n sesini kısmaya çalışan Kılıçdaroğ­lu’nun aldığı sert önlemlerle yeni bir boyut kazandı. Kılıçdaroğ­lu’na “Tek adam” diyen Fikri Sağlar için ihraç yolunu açan yönetim, Parti Meclisi’ni acil toplantıya çağırdı.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

FİKRİ Sağlar için ihraç sürecinin apar topar başlatılma­sı bardağı taşırdı. Muhalefet Kılıçdaroğ­lu’nun faşizan karardan dönmesini isterken, Sağlar “CHP’de ifade özgürlüğü birinci temel koşuldur” dedi.

SOPAYLA PARTİ YÖNETİLMEZ

DENİZ Baykal, muhalefeti­n susturulma­sı girişimine “CHP tehditle, sopa sallayarak yönetileme­z” diyerek karşı çıktı. Muharrem İnce ise bugün bir grup milletveki­li ile kameralar karşısına geçerek Kılıçdaroğ­lu’na karşı bayrak açacak.

CHP’de 2010’dan bu yana girdiği bütün seçimlerde başarısız olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu parti içi muhalefete karşı bir kez daha koltuğunu korumanın derdine düştü.

Referandum sonrası 2019’da Cumhurbaşk­anlığına aday olmayacağı­nın sinyalini veren Kılıçdaroğ­lu için eski Genel Başkan Deniz Baykal “ya aday ol ya çekil” çağrısı yapmıştı. Muharrem İnce olağanüstü kurultay talebini yüksek sesle dile getirmesi ve Fikri Sağlar’ın Kılıçdaroğ­lu’nu tek adamlıkla suçlaması CHP’deki çatlağı hızla büyüttü. Kılıçdaroğ­lu’nun muhalefeti “Kapının önüne koyarım” diye tehdit etmesinin ardından Sağlar hakkında disiplin soruşturma­sı istemesi ise kavganın dozunu daha ada artırdı. 2019’da Cumhurbaşk­anlığına aday olmayacağı­nın sinyalini veren Kılıçdaroğ­lu, koltuğunu ‘disiplin’ ve ‘olağan kurultay’ hamleleri ile korumaya çalışırken, Baykal, sağlar ve İnce’den dan karşı hamleler geliyor.’

Fikri Sağlar dün katıldığı bir televizyon programınd­a Kılıçdaroğ­lu’nun “Dedikodu partisi kursunlar” sözüne tepki gösterdi. “Bizim CHP’de aldığımız eğitim bu üslupla konuşmamız­a müsaade etmez. CHP’de düşünce ve ifade özgürlüğü birinci temel koşuldur” diyen Sağlar, Kılıçdaroğ­lu’nun “Dedikodu partisi” ifadesinin dil sürçmesi olarak kabul edilmesi gerektiğin­i kaydetti. Sağlar “Adaylığımı­n önünü kesmek için disiplin süreci başlatıldı mı diyorsunuz” sorusuna ise “Doğrudur iddiası olan insanlar başarılı olurlar” yanıtını verdi. Sağlar’ın birkaç gün içinde parti içinde kendisiyle birlikte hareket edebilecek sol kanattaki isimlerle basın toplantısı düzenlemes­i de bekleniyor.

Dün eski İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan için İstanbul’da düzenlenen cenaze töreninde Kılıçdaroğ­lu, Baykal ve İnce birlikte saf tuttu. Baykal burada Sağlar’a disiplin soruşturma­sı başlatılma­sına tepkisini Kılıçdaroğ­lu’na iletti. Baykal gazetecile­rin soruları üzerine “CHP tehditle, öfkeyle, sopa sallayarak yönetileme­z. Ülkenin bu ortamında, CHP’nin bir an önce toparlanıp kendine gelmesine acil ihtiyaç var” dedi.

Daha önce CHP lideriKılı­çdaroğlu’yla genel başkanlık yarışına giren Yalova Milletveki­li Muharrem İnce de bugün TBMM’de kendisini destekleye­n bir grup milletveki­li ile basın toplantısı düzenleyec­ek. İnce’nin de olağanüstü kurultay talebinde bulunacağı kaydediliy­or. Partide 10-15 kadar milletveki­li İnce ile birlikte hareket ediyor.

 ??  ?? SOĞUK TEMAS Kılıçdaroğ­lu ile Baykal ve İnce arasındaki gerilim eski İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan’ın cenaze törenindek­i fotoğrafla­ra da yansıdı.
SOĞUK TEMAS Kılıçdaroğ­lu ile Baykal ve İnce arasındaki gerilim eski İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan’ın cenaze törenindek­i fotoğrafla­ra da yansıdı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye