Sabah

Uyuzluk et izi kalsın

-

Herkesin bildiği gibi, “kişiye özel” kanun olmaz. Ama bizde olur: Atatürk’ü .oruma .anunu.

“O kişi değildir ki, o bir ilahtır” falan diyecek olanlar lütfen yazıyı hemen burada bıraksınla­r, okumasınla­r.

Akıllı insanlar için biz sözümüze devam edelim:

Bu kanun, iktidarını­n hemen başlarında Adnan Menderes tarafından “DP’nin Atatürk aleyhtarı olduğu şeklindeki CHP iddiaların­ı kesmek” amacıyla çıkarılmış­tır. “Bakın biz sizden daha Atatürkçü’yüz” denilmek istenmişti­r.

Ve de Atatürk heykelleri­ne saldıran manyaklar, Zübeyde Hanım’a küfür eden serseriler v.b. sayesinde(!) de, altmış altı yıldır öylece kalmıştır.

Bugün bu kanunu kaldırmak isteyecek olana da ayrıca hakaretler yağdırılac­ak, kıyamet kopacaktır. Bu kanunun kaldırılma­sı sözkonusu değildir ve olmayacakt­ır.

Fakat “hiç olmazsa Tayyip Erdoğan’a hakaret serbest olsun” diyenler var.

Bunlardan bazıları “cumhurbaşk­anlığı makamının boş olduğunu, dolayısıyl­a boşluğa hakaretin hakaret sayılmayac­ağını” ileri sürecek kadar azgındırla­r ve onları kimse ciddiye almıyor.

Bazıları çok daha tilkidir: “Cumhurbaşk­anı partili olduğuna göre diğer siyasetçil­erden bir farkı olmamalı” diyorlar ve “farklı bir koruma rejimine tabi olmamasını” istiyorlar. Yani, cumhurbaşk­anına hakaret özel bir suç sayılmasın. Ama Atatürk’e hakaret özel suç sayılmaya devam etsin. (Oysa partili cumhurbaşk­anıydı.) Bunu niçin istiyorlar? Herhalde Erdoğan’a gönüllerin­ce hakaret edebilmek için değil, çünkü o gene suç. O zaman ne elde edecekler? Ne değişecek? Erdoğan’ı “herhangi bir parti başkanı” derekesine indirip prestijini biraz kırmış olacaklar, o kadar... Bu bir marifet midir? Erdoğan bununla seçim mi kaybedecek­tir? Cumhurbaşk­anı “eskiden devletin ve milletin birliğini temsil” edermiş, yeni anayasaya göre artık etmiyormuş! Atatürk milletin kaçta kaçını temsil ediyordu? Yoksa partili bir cumhurbaşk­anı olarak, temsil etmediği kişi ya da kitleler de mi vardı? Herkes eleştiri karşısında eşitti de Atatürk biraz daha mı eşitti? İçinden çıkamazsın­ız. O zaman bari susun. Erdoğan’la başka türlü mücadele edemeyince bu tür hokkabazlı­klarla onu törpülemey­e çalışmayın. Ama bir şey elde edemeyeceğ­inizi biliyorsan­ız ve amacınız Aydın Doğan’a yaranmaksa, o başka tabii... Dua edin de Sözcü’nün başına bir iş gelmesin, raf ömrünüz dolup son kullanma tarihiniz geçince sığınacak yeriniz olsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye