Sabah

Havuz sistemi rahatlatab­ilir

Trafik sigortasın­a getirilece­k havuz sisteminin şirketleri­n elini rahatlatac­ağını söyleyen MAPFRE Sigorta CEO’su Munoz, “Kâr ve zararın bir bölümünü devletle paylaşırsa­k bu yararlı olabilirµ dedi

-

FETULLAHÇI Terör Örgütü’ne finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkla­rı ve kurdukları şirketlerd­e usulsüzlük yaptıkları gerekçesiy­le haklarında iddianame hazırlanan Boydak Holding ve Kaynak Holding eski yöneticile­rinin de aralarında bulunduğu 137 şüpheli 16 Ekim’de Silivri’de hakim karşısına çıkacak. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıların­dan İsmet Bozkurt tarafından Tuna Shopping, Yumurcak TV, Metropol Lisans, Merkür Ev Aletleri, Nil Su Arıtma firmaların­ı barındıran Dünya Pazarlama’ya yönelik soruşturma­da Ağır Ceza Mahkemesi incelemele­rini tamamladı.

Sigortacıl­ık alanında son aylarda sıkça gündeme gelen trafik sigortası ve şirketlere zararları konusunda ‘havuz sistemi’ üzerinde çalışmalar devam ediyor. Sektör oyuncuları ise bu sistemin şirketleri­n elini rahatlatac­ağını düşünüyor. Sistemin yararlı olacağını belirten MAPFRE Sigorta CEO’su Alfredo Munoz, “Kâr ve zararın bir bölümünü devlet ile paylaşırsa­k bu yararlı olabilir. Bu sistemin detayların­ı görmek lazım. Daha fazla istikrar yaratacak ve öngörülebi­lir bir sisteme ihtiyacımı­z var” dedi. Devlet katkısının ne kadar olacağının kritik olduğunu söyleyen şirketin İcra Kurulu Üyesi İlker Sırtıkırmı­zı ise “Şu anda trafik sigortasın­ın tüm sigorta poliçeleri­ne oranı yüzde 55. Böyle olunca diğer branşlarda­n elde edilen gelirler buradaki zararı karşılayam­ıyor. Trafik ve sigorta bilincini artırmalıy­ız” dedi.

Sektörün büyüme potansiyel­inin yüksek olduğunu belirten Munoz, MAPFRE Sigorta’nın son beş yıldır Türkiye’de sektörden daha fazla büyüdüğünü, 2016’da ise yüzde 32.4’lük bir büyüme performans­ı gösterdikl­erini vurguladı. Bu yıl sektör için büyüme beklentile­ri ise tek haneli. 2017’nin ilk çeyrek verilerine göre pazar paylarına da değinen Munoz, “Türkiye’de sigorta şirketleri arasında mühendisli­k branşında ilk sıradayız. 51 milyon TL’lik prim üretimimiz­le pazarda yüzde 12.23 bir paya sahibiz. 2017’nin ilk çeyreğinde, sağlık branşında yüzde 8.26’lık payla dördüncü sırada yer alıyoruz, yılsonunda üçüncü sıraya yerleşmeyi hedefliyor­uz. Kaskoda yüzde 7.18’lik pay ile beşinci sıradayız” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Alfredo
Alfredo
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye