Sabah

FETÖ’NÜN BELKEMİĞİ KIRILDI

- KARAMAN

17-25 Aralık sonrasında Gülen’in talimatıyl­a yeni gelir elde edebilmek için bir kez her örgüt üyesinden çeyrek altın, iki defa kurban, bir defa da fitre organizasy­onu yapılarak 18 milyon lira para toplandı. Bu para 15 Temmuz’a kadar örgütün gelir gider bilançosun­daki eksik için kullanıldı.

2015’in ilk çeyreğinde 6 kez Türkiye Emniyet İmamı Hamza Sevinç’in bilgisi dâhilinde 6 milyon dolar sivil yapılanmad­an destek olarak alındı. Bu paranın 2.5 milyon doları ilk alındığınd­a Ercan Ayla adına açılan banka kasasında bir yıl kaldı. Paranın geri kalan kısmı ise Nedim ve İrfan kod adlı Nevzat Balkaya ve ismini ‘Osman’ olarak bildiğim bir esnaf tarafından yine bankalarda­ki kiralık kasalarda saklandı. Bu paranın 3.5 milyon doları Ağustos 2016Mart 2017 arasında kullanıldı.

Şu an FETÖ emniyet organizasy­onun 2.5 milyon dolar parası bulunmakta­dır. Bu paranın bir kısmı Ankara’da Kemal Özkan isimli şahsa ait bir bankanın kiralık kasasında, diğer kısmı Kocaeli/Gölcük’te kiralık bir banka kasasında bulunmakta­dır.

Türkiye Emniyet imamı mali sekreteri, Büyük Bölge temsilcili­kleri mali sekreterle­rinden gelen parayı toplayarak kasaya koyar. Bu para bir ofisteki kiralık kasada saklanır.

Türkiye Emniyet İmamının genel sekreteri toplamış olduğu paradan dışarıda FETÖ’nün toplumun yönlendiri­lmesi için kullandığı organlara ödemeler yapar. Sabit giderler diye adlandırıl­an bu ödemeler arasında 17-25 Aralık’ta ihraç olan polislere ödenen eşdeğer maaşlar, Nokta dergisi, Aktif Haber sitesi, Uluslarara­sı Hukuk Derneği, için ödenen paralar, FETÖ’nün MİT Müsteşarlı­ğındaki mahrem yapılanmas­ı için Dr. Selman Bey kod adlı imam adına ödenen maaş gibi ödemeler bulunur.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye