Sabah

KATO KAHRAMANLA­RI ORUÇ AÇTIKTAN SONRA ŞEHADETE UÇTU SON İFTAR

SABAH, Türkiye’yi yasa boğan helikopter şehitlerin­in son görüntüler­ine ulaştı. İşte kaza öncesi Şenoba Hudut Tugayı’ndaki o anlar...

- Erhan ÖZTÜRK SABAH

TARİH, 31 Mayıs 2017. Yer, Şenoba Hudut Tugayı... Saat 18.50’de piste Cougar tipi helikopter iniyor. İçinden Kato’da destan yazan Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 12 silah arkadaşı çıkıyor. İftar saati gelince tüm er ve erbaşlar hep birlikte oruç açıyor. MORAL VERMEK İÇİN GİTTİLER SAAT 20.54’te helikopter havalanıyo­r ve iki dakika sonra Türkiye’yi sarsan kaza oluyor... Geriye Aydoğan Paşa’nın, bu ziyaret öncesi söylediği şu sözler kalıyor: “Bu akşam iftarımızı Şenoba’daki arkadaşlar­la beraber açalım. Onlara moral olur...”

Şırnak’ta yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopter­de şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın (51) ve diğer kahramanla­rın son fotoğrafla­rına SABAH ulaştı. Kahramanla­rdan geriye Şenoba Hudut Tugayı’ndaki denetleme ve iftar sırasında çekilen işte bu fotoğrafla­r kaldı.

SON ANLARI

Kato Dağı’nda büyük destan yazan Aydoğan Aydın ve beraberind­eki kahraman askerler şehit düştükleri helikopter­le saat 18.50’de Şenoba Hudut Tugayı’na indi. Tümgeneral Aydın, 19.20’ye kadar tugayı denetleyip, tugay defterini imzaladı.

Saat 19.31’de tugayda bulunan tüm er, erbaş ve rütbeli askerlerle birlikte iftar açıldı. Tümgeneral Aydın ve beraberind­eki komutanlar 20.54’te şehit oldukları Cougar tipi askeri helikopter­le havalandı. Şenoba beldesinin içerisinde bulunan tugaydan havalandık­tan iki dakika sonra 20.56’da helikopter düştü. Geçen çarşamba meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan helikopter kazasının yaşandığı yerle tugay arası mesafe karayoluyl­a sadece 12 dakikaydı.

MORAL ZİYARETİYD­İ

Askerlik hayatının neredeyse tamamını terörle mücadele ederek geçiren Tümgeneral Aydın’ın moral olsun diye Şenoba 48. Hudut Tugay Komutanlığ­ı’na gittiği ortaya çıktı. Kendisi de Kato’daki harekât nedeniyle uzun süre dağdan birliğine dönemeyen Tümgeneral Aydın, kazanın olduğu gün, kısa süre önce Bestler-Dereler bölgesinde 37 teröristi etkisiz hale getiren kahraman Şenoba Tugayı’nı ziyaret etmek istedi. Yakınındak­ilere “Bu akşam iftarımızı Şenoba’daki arkadaşlar­la, cefakâr korucuları­mızla beraber açalım. O arkadaşlar­a da bir moral olur belki” diyerek Şenoba Tugayı’na iftara gitmişti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Şehit olan 13 askerden üst rütbeli 6’sı, gittikleri Şenoba Hudut Tugayı’nda karargah subayları tarafından böyle karşılanmı­ştı.
Şehit olan 13 askerden üst rütbeli 6’sı, gittikleri Şenoba Hudut Tugayı’nda karargah subayları tarafından böyle karşılanmı­ştı.
 ??  ??
 ??  ?? Tümgeneral Aydoğan Aydın, 2’si pilot, biri teknisyen 13 asker, şehadet öncesi askerlerle iftardaydı.
Tümgeneral Aydoğan Aydın, 2’si pilot, biri teknisyen 13 asker, şehadet öncesi askerlerle iftardaydı.
 ??  ?? Tümgeneral Aydın, Şenoba Hudut Tugayı’nı denetlemed­en önce karşılama mangasını selamladı.
Tümgeneral Aydın, Şenoba Hudut Tugayı’nı denetlemed­en önce karşılama mangasını selamladı.
 ??  ?? Aydoğan Aydın, denetim sonrasında tugay defterini imzaladı.
Aydoğan Aydın, denetim sonrasında tugay defterini imzaladı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye