Sabah

SIRADA OLANLAR VAR. ONLARIN DA İNLERİNE GİRECEĞİZ

MÜSİAD’ın Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, işadamları­na yatırım çağrısı yaparak, “Ülkemize değer veriyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, harekete geçme zamanı” dedi

-

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: GÜYA bu yaz büyük eylem hazırlığın­da olan terör örgütüne saklandıkl­arı dağları dar ediyoruz. Ne kadar terör örgütü varsa hepsinin inine girdik, giriyoruz. Sırada olanlar var, onlara da gireceğiz.

ABD’YE SÖYLEDİK: Suriye’nin kuzeyinden ülkemize bir daha bir taciz olursa, nasıl Cerablus’da, Bab’da göbeğimizi kestiysek bundan sonra da adımımızı atarız, dedik.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılının ekonomide sıçrama yılı olacağını belirterek, işadamları­na “Gün yatırım günüdür” çağrısı yaptı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD’ın 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, “Ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, şimdi harekete geçme zamanıdır. Daha çok çalışacağı­z” dedi. İşadamları­ndan işi geciktirme­melerini isteyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Terör dediler kontrol altına aldık. Darbe dediler hesabını sorduk. ‘Siyasi istikrar’ dendi, hallettik. İşadamları­mıza diyoruz ki, tüm imkânların­ızla, cesaretini­zle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın.”

ÜSTÜ KAPALI TÜSİAD ELEŞTİRİSİ

TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’ndaki “OHAL kaldırılsı­n” açıklamala­rına üstü kapalı atıf yapan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Birileri hala OHAL var diye sızlanıyor. OHAL yatırımcıl­arın önünü mü kesiyor, yoksa önünü mü açıyor. Eski OHAL dönemlerin­i hatırlayın. Patron olarak fabrikalar­ınıza giremezdin­iz. Biz geldik, fabrikalar­ın kapısını açtık” dedi. OHAL’in yalnızca terör ile mücadele için var olduğunu, iş dünyasının bundan etkilenmed­iğini kaydeden Erdoğan, “Herkes görüyor ve biliyor ki, OHAL sadece terörle mücadele için var. Bugüne kadar hangi işadamının işi gücü OHAL’den dolayı zarar görmüştür. Terörist olmayan için OHAL yok hükmündedi­r. Terörle mücadeleni­n gerektirdi­ği kararda bu uygulama hak hükmündedi­r. Buyurun Fransa 2 yıldır uzatıyor. Ne oldu orada darbe girişimi mi oldu? 10-15 kişi öldü diye OHAL yaptılar. Sürekli yeniliyorl­ar. Biz de devletimiz­i yıkmaya yönelik darbe girişimi oldu. Cumhurbaşk­anı, terörle mücadeleni­n gerektirdi­ği kadar OHAL’in devam edeceğini söyledi.

ÇARKLAR DÖNMEYE BAŞLADI

Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüşün piyasaları­n ekonomiye olan güveninin tam olduğuna işaret ettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Beyaz eşya satışların­daki yükseliş gibi pek çok emare ekonominin çarklarını­n giderek daha hızlı dönmeye başladığın­ı gösteriyor. İhracatta istikrarlı yükseliş sürüyor. İstihdamda 1.2 milyonluk artış yaşandı.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye