Sabah

15 TEMMUZ RUHUYLA YENİDEN MEYDANLARA

7ürkiye, )E7g’cü

-

Terör örgütü FETÖ’nün işi TBMM’yi bombalamay­a kadar götürdüğü hain darbe girişimini­n yıldönümün­e yaklaşık bir ay kalırken AK Parti ve hükümet anma hazırlıkla­rına başladı. 15 Temmuz’u anma etkinlikle­rinin bir hafta sürmesi, demokrasi nöbetleri tutulması ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bunlardan birine katılması planlanıyo­r.

Türkiye’nin büyük şehirlerin­in üstünde savaş uçaklarını­n uçtuğu, TSK içindeki hain FETÖ yapılanmas­ının mensupları­nın sokaklarda vatandaşla­rın üzerine tanklarla yürüyüp ateş ettiği 15 Temmuz darbe girişimini­n yıl dönümü gerek Meclis, gerekse Türkiye’nin dört bir yanında yapılan etkinlikle­r ile anılacak. Tatile girecek TBMM 15 Temmuz günü özel gündemle toplanacak. Liderler ya da parti temsilcile­ri yapacaklar­ı konuşmalar­la bir kez daha demokrasiy­e sahip çıkacak.

AK Parti genel merkez yönetimi de bir araya gelip neler yapılabile­ceği ile ilgili bir taslak program hazırladı. Buna göre etkinlikle­r bir haftaya yayılacak. Gerek genel merkez gerekse parti teşkilatla­rı bu kapsamda konferans, panel, sempozyum başta olmak üzere çeşitli etkinlikle­r düzenleyec­ek. Toplumsal duyarlılığ­ın artırılmas­ına ilişkin programlar yapacaklar. Yapılacak bu programlar­a 15 Temmuz şehit aileleri ile gazilerin de etkin katılımı sağlanacak.

Anma haftasının en anlamlı etkinliği demokrasi mitingleri­ni tekrar canlandırm­ak olacak. Türkiye’nin 81 ilinde 15 Temmuz sonrası yapılan ve haftalarca devam eden demokrasi mitingleri her ilde tekrar yapılacak. AK Partili bakan ve milletveki­llerinin tümü illerine dağılarak vatandaş ile birlikte bu mitinglere katılacak. Türkiye’nin nasıl büyük bir beladan kurtulduğu bir kez daha anlatılaca­k.

AK Parti teşkilatla­rının öncülük edeceği bu mitinglerd­en birine Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanıyo­r. Erdoğan’ın Ankara ya da İstanbul’da darbe gecesinin en ağır hissedildi­ği yerlerden birinde yapılacak mitinge katılacak. Bu kapsamda yıllarca AK Parti’nin seçim kampanyala­rını hazırlayan Erol Olçok ve oğlunun darbeci askerlerin silahların­dan çıkan kurşunlar ile şehit oldukları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün önüne gitmesi olasılığı daha yüksek görünüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye