Sabah

Morallerin yüksek tutulmasın­da medyanın rolü '

- Seref oguz#sabaK com tr SMS SEO yaz 22·ye g|nder ( TL) M+ 2 facebook com/serefoguz sabaK

oğru ya da yanlış olup olmamasınd­an bağımsız olarak bir şey tekrarland­ıkça, insana doğru gelmeye başlar. Medyanın bu gerçeklik oluşturma fonksiyonu, algı operasyonl­arının dinamiğidi­r. Tam da bu yüzden medya, hizmet ettiği gerçeği (veya yalanı) yüceltir.

Cumhurbaşk­anı 5ecep 7ayyip Erdoğan’ın Huber Köşkü’nde medya temsilcile­rine verdiği iftardayız. Medyanın Türk demokrasis­ine verdiği katkıdan dolayı bizlere teşekkür ediyor ve “özellikle bir ricam şudur” diyor: “Ne konuşuyors­am, aynı şeyi konuşmak zorunda değilsiniz ama bir şeyi özellikle rica ediyorum.”

- Yerli ve milli olarak ülkemizin ve milletimiz­in menfaatini­n olduğu yerde bana göre diğerleri teferruatt­ır. Buna bizim dikkat etmemiz lazım.

- İşte şu anda dağlarda olanlarla dağlara kaçırılanl­ar ve onların verdiği desteklerl­e ülkemizi hâlâ karıştırma­nın gayreti içinde olanlar, ekonomide ciddi bir sıçramanın işaretleri­nin ortaya çıktığı bir dönemde bunun bize kazandırac­ağı hiçbir şey yoktur. - İşte ilk çeyrekte %5 gibi bir büyümenin yakalandığ­ı Türkiye, artık 2017’yi çok daha farklı şekilde inanıyorum ki oranlarını yükseltere­k gerçekleşt­irecektir. Koşuyoruz, koşturuyor­uz, daha iyi bir yere varacağız. Tabii bu da bize yetmiyor, çünkü 2023 hedeflerim­iz çok büyük. Medyanın bu hedefleri yakalamada morallerin yüksek tutulması için yardımına işaret ediyor Cumhurbaşk­anı; “burada moral denilen bir olay var. Halkımızın morallerin­in yüksek tutulması sizlerle beraber olacaktır. - Gerek yazılı gerek görsel medyada halkımız bu enformasyo­n kanalların­ın kendilerin­i teşvik edici mahiyette olduğunu gördüğünde inanıyorum ki herkes işine çok daha farklı sarılacakt­ır. - Sizler bu işin bilgide inanıyorum ki lojistiği durumundas­ınız ve bunu psikolojik olarak vermek halkımızı çok daha farklı bir yöne doğru götürecekt­ir. Bunun yanında da özellikle yatırımcıl­arımızı teşvik edecektir.

3 tarafı deniz, 4 tarafı sorunla çevrili bu coğrafyada, artan jeopolitik önemi ve geliştirdi­ği yeni kabiliyetl­erle yükselen gücüyle Türkiye, her türlü moral yıkıcı saldırının da boy tahtası durumuna gelmiş bulunuyor.

Medya olarak bizlerin bu süreçte haber, yorum, fotoğraf, Twitter, diğer sosyal medya üzerinden neyi “manşete” çekeceği, son derece önem kazanıyor. Her gün “ekonomide yaşanan sıkıntılar­ı” abartarak yineler fakat başarıları görmezden gelir veya küçümserse­k, kamuoyu buna göre oluşur. Oysa yolunda gitmeyenle­ri hakkaniyet­le duyurmanın yanında hak edilmiş başarıları saklamayıp kamuoyu ile paylaştığı­mızda, halkın morali yükselir, beklentile­r olumluya dönüşür.

Neyi konuşursan, onu büyütürsün... Sorunları görmezden gelmek değildir bu... Ancak 2 olumsuzluk pompalarsa­n, olmayan krizi medya üzerinden oluştururs­un. Bu kritik zamanda, bu kritik coğrafyada medya olarak bizim moralleri yüksek tutmadaki hayati rolümüz budur...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye