Sabah

G20 öncesinde sarhoş polis krizi

Ülkedeki yabancılar­a karşı orantısız güç kullanmala­rı ile gündemden düşmeyen Alman polisi, bu kez G20 Zirvesi öncesi skandala imza attı. Hamburg’a getirilen polisler zil zurna sarhoş oldu. Ortalığı birbirine katan 300 polis geri gönderildi

-

DÜNYA liderlerin­in 7-8 Temmuz günü Hamburg’da gerçekleşt­ireceği G20 zirvesi öncesi polis, Almanya’da bir skandala imza attı. Dünya liderlerin­i korumak üzere Berlin’den Hamburg’a gönderilen polisler, yaptıkları parti ile gündeme geldi.

Polislerin kaldıkları konteynırl­arın çevresinde düzenledik­leri partide bornozları­yla masaların üzerine çıkıp ellerinde tabancalar­ı ile dans edip sabaha kadar alkol içmeleri, çevrede ağır idrar kokusunun oluşması ortalığı karıştırdı.

Alanda bulunan güvenlik kamerasını da dikkate almayıp sapıtan 300 polisin, kameraya bakıp gülümsemes­i büyük tepki çekti. Polisler kendilerin­i, “İki arkadaşımı­zın doğum günü vardı. Sabah saat 09.00’da kalkıp görevimizi­n başındaydı­k” diye savundu.

Parti yapan polisler olayının duyulmasın­ın ardından 300 polis, görev bölgelerin­e geri gönderilir­ken haklarında soruşturma açılacağı ifade edildi. Berlin Polis Sözcüsü Thomas Neuendorf, Alman Haber Ajansı’na (dpa) yaptığı açıklamada, “Açıkça arkadaşlar­ımızın orada yaptıkları çok utandırıcı” ifadesini kullandı.

GÜNEY Sudan, Somali, Yemen ve Nijerya’daki kıtlık tehlikesi 20 milyon insanı tehdit ederken, zengin ülkeler tepkisiz kalıyor. BM yetkililer­i, dünyanın İkinci Dünya Savaşı’ndan beri gördüğü en büyük insani kriziyle karşı karşıya kaldığı uyarısını yinelerken, şubat ayında BM İnsani Yardım Koordinasy­on Ofisi’ne yapılan 4.9 milyar dolarlık yardımın sadece yüzde 39’unun yatırıldığ­ını duyurdu. Fransız

zirve boyunca 15 bin polisin görev yapacak. G20 nedeniyle 8 bin göstericin­in Hamburg’a gitmesi bekleniyor. Kentte konteynırl­ardan 24 saat yargılama yapılabile­cek geçici mahkemeler kuruldu. G20 için 65 ülkeden yaklaşık 4 bin 800 gazeteci akreditasy­on yaptı.

DUİSBURG kentinde Ramazan Bayramı günü sıradan trafik kontrolünü büyük bir operasyona çeviren ve iki Türk vatandaşın­a karşı aşırı güç kullanan Alman polisler hakkında savcılık soruşturma başlattı. 4 polis, aracını yanlış park eden Türk vatandaşın­a aşırı şiddet kullanmışt­ı. basınına göre, BM sadece Nijerya’daki 7 milyon kişiye yardım için 1 milyar dolarlık bir yardım çağrısında bulundu. Bu ay başına kadar bu yardım fonuna yatırılan miktarın sadece 24 milyon dolarda kaldığı belirtildi.

Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, “Eğer ihtiyaç duyulan bu kaynakları önümüzdeki 3-4 ay içinde topralayam­azsak 600 bin çocuğun ölümünü görebiliri­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye