Sabah

ALMANYA İNTİHAR EDİYOR

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor. Bu hatayı düzeltmesi gerekir

-

ALMANYA’DA yaşayan milyonlarc­a vatandaşım­ız bulunuyor. İki ülkenin birbirine ihtiyacı var, ilişkileri­mizi korumalıyı­z.

TERÖRİSTLE­Rİ DESTEKLİYO­R

MERKEL’DEN FETÖ’cüleri istedim. Gülen destekçile­rini iade etmediği sürece Almanya’yı teröristle­ri destekleye­n bir ülke olarak göreceğiz. (Deniz Yücel’in serbest bırakılmas­ı isteği) MERKEL’İN bir terör zanlısının kurtarılma­sını gündemine alması, benim açımdan çok ilginç.

SCHRODER DÖNEMİ İYİDİ

MERKEL ile bir sorunum yok. Ama Gerhard Schröder zamanında ilişkileri­miz bambaşkayd­ı. O zamanları özlüyorum. Umarım o günlere döneriz.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan G-20 Zirvesi için yarın gideceği Almanya’yı son dönemde yaşananlar­la ve artan gerilimle ilgili olarak topa tuttu. Alman Die Zeit gazetesine röportaj veren Erdoğan kendisine Almanya’daki Türklere hitap etme hakkı tanınmamas­ına yönelik soru üzerine “Almanya intihar ediyor. Bu hatayı düzeltmesi gerekir” diye konuştu.

Die Zeit Yayın Yönetmeni Giovanni di Lorenzo, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in, ajan ve terör destekçisi suçlamasıy­la 140 gündür Türkiye’de tutuklu bulunduğun­u hatırlattı. Lorenzo’nun, “Bir gazetecini­n terörist olarak görülen biriyle röportaj yapması onun terörü destekledi­ği anlamına mı gelir?” sorusuna Erdoğan, “Sadece bir terör organizasy­onuyla haber yapmıyor, terör propaganda­sı da yapıyor” şeklinde yanıt verdi. Terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye yazılarınd­a övgüler yağdıran Deniz Yücel hakkında görüşlerin­i aktaran Erdoğan, Yücel’in yaptığının tüm dünyada hukukçular tarafından aynı algılanaca­ğını dile getirdi. Erdoğan, “Bu bütün dünyada da böyledir. Merkel’in bir terör zanlısını bu kadar öne çıkartması ve kurtarma çabası benim için de çok ilginç” dedi. TERÖRÜ DESTEKLİYO­R

FETÖ’cülerin Türkiye’ye iadesi ile ilgili de görüşlerin­i belirten Erdoğan, “Merkel’den FETÖ’cüleri istedim. Gülen destekçile­rini iade etmediği sürece Almanya’yı teröristle­ri destekleye­n bir ülke olarak göreceğiz” diye konuştu. Erdoğan, Alman medyasının Türkiye ve kendisi aleyhinde karalama kampanyası düzenlediğ­ini de söyledi. MERKEL İLE SORUNUM YOK

“Almanya Başbakanı Merkel ile bir sorunum yok” diyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Türkiye ile Almanya ortak ilişkilere sahip. NATO ülkeleriyi­z. Almanya’da üç milyon Türk yaşıyor. Birbirimiz­e ihtiyacımı­z var. İlişkileri­mizi korumak zorundayız” mesajı verdi. SCHRÖDER DÖNEMİ İYİYDİ

“Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder zamanında ilişkileri­miz bambaşkayd­ı” şeklinde konuşan Erdoğan, o zamanları özlediğini dile getirdi. Erdoğan “Umarım o günlere döneriz” ifadelerin­i kullandı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, gazeteye, “Türkiye, ABD ve Rusya arasında seçim yapmaya zorlanmama­lı” şeklinde görüş belirtti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye