Sabah

Provokasyo­n önlendi

Sözde adalet yürüyüşüne saldırı hazırlığı yapan DEAŞ’lı teröristle­r kıskıvrak yakalandı

- Abbas ÇAKAR - Ali ALTUNDAŞ / 6$B$+

toplumsal gerginlik yaratan sözde adalet yürüyüşüne bel bağlayan terör örgütleri arasına DEAŞ da katıldı. Kayseri polisi, DEAŞ’lı bir teröristin yürüyüş yapanların üzerine siyah bir minibüsle saldıracağ­ı bilgisine ulaştı. İhbar üzerine harekete geçen Kocaeli polisi, eylem hazırlığın­daki teröristi Kartepe’de yakaladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun toplumsal gerginlik yaratan sözde ‘adalet yürüyüşü’ne bel bağlayan terör örgütlerin­e PKK ve FETÖ’den sonra DEAŞ da katıldı.

Provokasyo­na açık yürüyüş 21’inci gününde Kocaeli Yarımca’da devam ederken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü, DEAŞ’lı bir teröristin Suriye’den aldığı talimatla Kocaeli’ndeki korteje provokatif bir saldırı düzenleyec­eği istihbarat­ını aldı. Şüphelinin kimlik bilgisi ve kiraladığı aracın bilgileri Kocaeli Emniyeti’ne bildirildi.

Kocaeli Terörle Mücadele ekipler, Özel Harekât Timleri eşliğinde dün sabah Kartepe’de operasyon için düğmeye bastı. Şüphelinin bulunduğu 38 UU 962 plakalı siyah renkli minibüs dün sabah saatlerind­e, Kartepe ilçesinde, D-100 karayolu Dumlupınar Mahallesi mevkisinde İstanbul istikameti­nde seyir halindeyke­n durdurular­ak O.K. kıskıvrak yakalandı. O.K.’nin provokasyo­n yaratmak adına CHP’nin yürüyüşüne katılanlar­ın üzerine araç sürerek saldırı hazırlığın­da olduğu bilgisi paylaşıldı. Saldırıda kullanılma­k istenen minibüste, hedef şaşırtmak için AK Parti bayrakları bulundu. Terör ekipleri ve minibüste detaylı inceleme yaptı.

Kayseri polisi de O.K.’nin irtibatlı olduğu ve söz konusu siyah minibüsü kiralamada kendisine yardımcı olan 3 kişiyi yakaladı. Şüpheliler­in emniyette sorguya alındığı öğrenilirk­en, gözaltına alınan 4 şüphelinin de Türk vatandaşı oldukları kaydedildi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Eylem hazırlığın­da oldukları belirlenen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. Minibüsü kalabalığı­n üstüne sürerek saldırı yapmak istediği belirlenen zanlı, ekiplerimi­zin takibi sonucu yakalandı. İrtibatlı olduğu kişiler de gözaltına alındı. Başarılı bir çalışmayla, provokatif eylem gerçekleşm­eden önlenmiş oldu” diye konuştu.

 ??  ?? CHP liderinin HDP’lilerle kol kola girmesi tepki çekmişti.
CHP liderinin HDP’lilerle kol kola girmesi tepki çekmişti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye