Sabah

4 ŞEHİR 7 CİNAYET

Van, Eskişehir, Samsun ve Kayseri’de sudan sebeplerle çıkan kavgalarda silahlar ve bıçaklar konuştu. Bir gün içinde 7 kişi öldürülürk­en 15 kişi de yaralandı

-

Van’ın Erciş ilçesinde bir kişi, tartıştığı kuzeninin evini basıp, otomatik silahla ateş açtı. Çocukların­a siper olan anne ve baba öldü, yaralı çocuklar tedavi altına alındı. Erciş ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan Ortayayla Mahallesi’nde yaşayan 38 yaşındaki Alaettin Delibaş bir gün önce kuzeni Sunullah Delibaş ve yanındaki kardeşleri ile tartıştı. Daha önce de aralarında arazi anlaşmazlı­ğı nedeniyle husumet bulunan iki kuzenin tartışması­nı araya giren vatandaşla­r büyümeden sonlandırd­ı. Evine dönen Alaettin Delibaş, eşi Fatma ve çocukları Gönül (13), Tayfun (16) ve Gülistan (15) ile yemek yedikleri sırada tartıştığı kuzeni Sunullah Delibaş silahla eve geldi. Otomatik silahla eve giren Delibaş, odada bulunanlar­ın üzerine ateş açtı. Anne Fatma ile baba Alaettin Delibaş odada bulunan çocukların­a siper oldu. Kurşunları­n hedefi olan karı-koca kaldırıldı­kları hastanede öldü. Yaralanan çocuklar ise Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaydan sonra kaçan zanlının yakalanmas­ı için operasyon sürüyor.

Eskişehir’de ise Sedat (37) ve Sevcan (33) Demirelli çifti aralarında husumet bulunan Mustafa Y. tarafından evlerinin bahçesinde silahla vurularak öldürüldü.

Kayseri’nin İncesu ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada biri mahalle muhtarı olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. İncesu ilçesi kırsalında­ki Çardak Mahallesi meydanında iki aile arasında tarla yüzünden çıkan kavgada, bir kadının eli kırıldı. Kavganın ardından husumetli aileler, birbirleri­ni telefonla arayarak köy meydanına davet etti. Burada tartışmanı­n kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirleri­ne av tüfeği ve tabancalar­la ateş açtı. Kavgada Ötebatan Mahallesi Muhtarı Bekir Sevinç (40) ile amcası Mustafa Sevinç olay yerinde yaşamını yitirdi. Her iki aileden 15 kişi ise yaralandı. Silahlı kavgayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

SEKEN KURŞUNLA ÖLDÜ

Samsun’un Bafra ilçesinde içkili bir restoranda işletme sahibi ve müşteriler arasında kavga çıktı. Müşteriler tarafından bıçaklanan işletme sahibi Mustafa Y. tabancayla etrafa ateş etti. Bu sırada olayla alakası olmayan Mehmet Demir (44) seken kurşunlarl­a yaralandı. Demir hastanede hayatını kaybetti. Önder ALTINAL- Murat ALHAN 6$B$+

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye