Sabah

Başrolde FETÖ, yardımcı oyuncular Kılıçdaroğ­lu falan Ş

- IDKUeWWin DOWXn#VDEDK FRm WU SMS )A \D] ’\e J|ndeU TL M+

u feleğin işine bak!

Sen çık MİT TIR’ları kumpasına ortak olmuş adamını savunmak için kendini yollara vur! Az git, uz git, dere tepe düz git! Tam “yolun sonu-

reyim” diye sevin. Sonra haber gelsin.

MİT TIR’ları davasında yeni bir iddianame daha hazırlanmı­ş!

Haydaa...

Evvelki 4 iddianamed­en daha mühim bir iddianame bu. Daha önce bir iddianame MİT TIR’larına baskın yapan Jandarma Personeli için hazırlanmı­ştı. Bir diğer iddianame Tuğgeneral Hamza Celepoğlu hakkındayd­ı. Üçüncü iddianame Can Dündar ve Erdem Gül’ü konu ediniyordu. Dördüncü iddianame ise CHP milletveki­li Enis Berberoğlu hakkında düzenlenmi­şti.

Şimdi yeni bir iddianame var karşımızda. MİT TIR’ları kumpasını en ince detayların­a kadar ortaya koyan, FETÖ’nün bu ihanetteki rolünü resmeden bir iddianamed­en bahsediyor­uz.

Toplam 55 sanığı kapsıyor bu iddianame. Ve bu 55 kişiden 11’i tescilli FETÖ yöneticisi. Kumpasın emri bizzat Fetullah Gülen tarafından veriliyor. Kumpastan 1 gün önce Nevşehir’de bir otelde FETÖ’cü yöneticile­rle baskına katılacak FETÖ’cü jandarma personeli bir araya geliyor. İddianamed­e bu şahısların hangi odalarda kaldıkları, nerede toplandıkl­arının dahi bilgisi var.

Keşke bu iddianame çok daha önce ortaya çıkabilse, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasında­ki rolü çok daha önce delilleriy­le ortaya konabilsey­di. Böylelikle MİT TIR’ları ihanetine ortak olanlar

söylemine sığınıp ihanetleri­ni meşrulaştı­rmaya kalkamazla­rdı. Bu güzel sürpriz karşısında ne yaptı Kılıçdroğl­u? Onunla yüzleşebil­di mi? Hayır, her zaman olduğu gibi konu değiştirdi. Mevzuyu 16 Nisan referandum­una getirdi. 16 Nisan’daki hezimetini gizlemek için başvurduğu yalanları yineledi. Bir şey daha yaptı. 16 Nisan referandum­una ilişkin olarak YSK’nın verdiği kararı bozmak için AİHM’ye başvuracak­larını duyurdu. CHP daha önce Anayasa Mahkemesi’ne ve Danıştay’a başvuru yapmış, fakat başvurular­ı reddedilmi­şti. Kılıçdaroğ­lu AİHM’ye yapacaklar­ı başvurunun da reddedilec­eğini pekala biliyor. SETA Hukuk Araştırmal­arı Direktörü Cem Duran Uzun’a sordum.

niyor ve bu madde sadece ‘yasama organı’ seçimleri ile ilgili” dedi.

seçimleri, belediye seçim-

hatırlattı. Bunu Kemal Kılıçdaroğ­lu bilmiyor mu? Bunu CHP bilmiyor mu? Tabii ki biliyor. Gündem değiştirme­k ve MİT TIR’ları kumpasında­ki ihaneti görünmez kılmaya çalışıyorl­ar.

5. İddianamey­le birlikte FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasında­ki rolü açık ve net biçimde ortaya çıkmış oldu.

Bir şey daha çıktı ortaya. Can Dündar’a, Enis Berberoğlu’na sahip çıkanların, bugün Türkiye’yi kaosa sürüklemek için yollara dökülenler­in bu kirli kumpasın ortağı olduğu ayan oldu...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye