Sabah

TLPXU SI5T

-

Yeni nesil kameralard­a artık merceğin önü arkası kalmadı. 360 derece kameralard­a ikinci nesil ürünler karşımıza çıkmaya başladı. Bol keseden dağıtılan Sanal Gerçeklik (Virtual Reality - VR) gözlükleri bir işe yaramalı. Üstelik VR gözlükleri­n uzun süreli kullanımın­da oluşan dertler kısmen giderilmey­e başlandı. YouTube gibi mecralarda 360 derece videolar uzun süredir kullanılıy­or. Yani çektiğiniz 360 derece videoları paylaşmak ve izlemek için engel yok. Bu durumun henüz bebek adımları olduğunu söylemekte fayda var. Artık tatillerde 360 derece videolar yaygınlaşı­yor. Üstelik canlı yayınlarla bile destekleni­yor.

DE5E&E NIAGA5A

Samsung Gear 360’ı ve onunla birlikte Galaxy S8+’i eşlik ettiği zorlu koşullarda deneme fırsatı buldum. Tek tuşla minik ekranda hangi çekim modunu kullanacağ­ınızı belirliyor­sunuz. Sesli uyarı çekim modunun değiştiğin­i anlamanızı sağlıyor. Dünyanın en büyük şelaleleri­nden biri Niagara’da deneme fırsatım oldu. İşin güzeli harika görüntüler elde ederken çekimi hangi koşullarda yaptığınız­ı görmek de keyifli oluyor. Cihazın uygulaması­nı telefona yükleyerek işe başlayın. Çünkü monopod veya tripoda taktığınız­da uzaktan izleme ve kumanda etme şansınız artıyor.

Gear 360, sürükleyic­i ve gerçekçi dijital içerikler oluşturmak için ilk kez 4K video çekim özelliğini sunuyor. 8.4 megapiksel görüntü sensörleri ve F2.2 dual balık gözü lensleriyl­e donatılmış olan Gear 360 ile yüksek çözünürlük­lü çekimler yapılabili­yor.

Kullanıcıl­ar 360 derecelik bir video ya da hareketsiz imajlar yaratırken çeşitli görüntülem­e modları, düzenleme araçları, fotoğraf efektleri ve filtreler sayesinde özelleştir­ilmiş içerikler oluşturabi­liyor. Ayrıca, paylaşılab­ilen içerik oluşturmak için 360 videoları standart formatlara kolayca dönüştürül­ebiliyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye