Sabah

Tarkan neden Mega Star!..

-

Niyesini merak eden, varsa, “İşte Halep, işte arşın” denesin.. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nu sıcağın en boğucusund­an, seller yaratacak yağmur beklentile­rine, bir yaz gecesi için olabilecek en kötü şartların da dolduracağ­ını iddia eden varsa, buyur sun, boyunun ölçüsünü alalım..

Tarkan bunu her yıl yapıyor.. Yıllardan beri yapıyor..

Ben de yıllardan beri, sahneden çok tribünleri izliyorum.. Nasıl karmaka rışık bir kalabalık..

Sadece benim etra fımı anlatayım.. O gece gördüm, tanıdım, âşık oldum.. Minicik Sare.. Yedi yaşında daha.. Gözlerini Tarkan’dan ayırmıyor.. Ayakta.. Şarkıların hemen hepsine eşlik ediyor.. Tempo tutuyor, dans edi yor.. Tuba hnsal’ı bile fark etmedim ona bakmaktan. Annesi.. Ben Sare’nin dünya güzeli gözlerine büyülenmiş­ken, “Hıncal Bey, ben Tuba Ünsal” diye elini uzatınca, utançtan kıpkırmızı oldum.. O da ayakta zaten..

Az iler de 0ehtap Ar.. Sare’den de çılgın.. Ayağa kalkıp oynuyor.. Ve bizim gurup.. Tarkan gurubu.. Her yıl ille de bir Tarkan konserinde buluşur beraber gideriz.. Gelenek oldu. Afrika’ya “Kadın/ Doğum tıbbını götüren Dr. Banu Çiftçi.. O Afrikalıla­r, fedakâr, cefakâr ve korkusuz dok torlarını böyle görseler, gözlerine inanamazla­r.. Neco ailesinin en ağırbaş lı bireyi Yani içimden “Oynama şıkı dım, şıkıdım” diye haykırasım geliyor o ağırbaşlı kıza, o gece.. Perihan!.. 3erihan <ücel.. Hani bizim o unutulmaz “Yaşamdan Dakikalar Trakya Gezisi”nin mihmandarı.. Genç yaşta kaybettiği­miz Edirne Valisi’nin eşiydi. Gümülcine’ye geldik. Gümülcine Valisi oteli mize geldi, Perihan’a “Hoş gel din” demeye.. Ora Türk Toplumu liderle ri nasıl seviyor, nasıl saygı gösteriyor­lar.. O Perihan işte, fazla ayakta değil, fazla da oynamıyor.. Niye?. Durmadan cebiyle video çekiyor da ondan.. Kendinden geç miş.. Denizbank’ı zirvelere taşıyan sevgili dostum o gece bize katıl dı.. Nasıl bir coşku içinde.. Görmeliydi­niz..

Bir yanda 7!.. Sare.. Öte yanda 78.. Ben!.. Arada iki kuşak daha var. Her cins ten, her işten, toplumun her ayrı kesi minden insanlar.. Ama Tarkan bunların hepsini avcunun içine alıyor.. Onlara iste diğini yaptırıyor.. Avcunu kapayıp sıkıyor.. Sularını çıkarıyor.. Sonra posamızı sokağa atmıyor yalnız.. Hepimizi mutlu, umutlu, yaşanmış bir harika gecenin anılarıyla baş başa evlerimize yolluyor..

Var mı yapacak?. On gece üst üste bunu başaracak varsa parmak kaldırsın!..

Nasıl neşeyle çıktık.. Kızları evlerine bırakıyoru­m.. Zeynep sordu.. “Yıldız nedir” diye.. “O bir kumaştır” dedim.. “Herkeste

Tarkan, Meksika’dan Moskova’ya, Paris’ten Los Angeles’a milyonla insanın starı oldu, 20 yıldır..

Mega Star dediler, haklıydıla­r..

Mesleğin ilk yıllarında, “Uluslarara­sı Starlığın ölçüsü”nü de öğrendim..

Paris’te Olimpia’da kaç gece almış tı mesela, üst üste.. Ona göre stardın. Vegas’ta Amerika’da kaç gece üst üste çıkmıştın?. Bizde Maksim’i kaç gece dol durmuştun yılda?.

Frank Sinatra, Elvis, Piaf, Yves Montandt o ölçüler sayesinde tartışılma­z yıldızdıla­r..

Zeki Müren, Behiye Aksoy da..

“Aleve aydınlığı için teşekkür et, ama tükenmeyen bir sabırla gölgede durarak lambayı tutanı da unutma” der Tagore.. Hep yazarım..

Tarkan’ın arkasında da lambayı tutan bir kadın var.. Feride.. Benim en can dostlarımd­an..

Tarkan sadece işini düşünür.. Çünkü geri kalan her şeyi planlayan, en mükem mel şekilde gerçekleşt­iren Feride’dir. Ses ve ışık düzenine dek..

Dünyanın en bela işidir, böyle geceler de protokolle baş etmek.. Burunların­dan kıl aldırmayan bir yığın insan, hiçbir şeyi beğenmezle­r. Durmadan eleştirir, küser, söylenirle­r.. Feride bunları nasıl idare eder, bilemem ve çözemem.. Ama başarır işte..

Tarkan’ın yıldız olmasında belki hiç katkısı yok.. Ama yıllardır, tartışması­z Mega Star kalmasında, yolu aydınlatan ışığı tutan o.. Gene unutulmaz bir gece yaşadık.. Teşekkürle­r Tarkan!. Teşekkürle­r Feride.. Teşekkürle­r o gecenin keyfini benimle paylaşarak arttıran dostlarım..

..Ve de teşekkürle­r, o gece beni Tarkan’dan çok kendisine baktıran küçük Sare!..

 ??  ?? ULUd
ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye