Sabah

’ İstanbul Trafik Müdürü cevap ver!..

-

Beylikdüzü’nden, Etiler’deki evime 31 dakikada döndüm, pazartesi gecesi.. Gidişim 1 saat 43 dakika sürdü.. Neden?. İstanbul’da Trafik Müdürü yok da ondan..

Yani var da, yok.. Klimalı oda sında otursun evrak imzalasın.. Bu müdürlük değil.. Sabahtan akşama dolaşacaks­ın, denetle yeceksin.. Günün her saatinde kilit olan noktalar var, otobanlar da.. Ben biliyorum. Sen de bile ceksin.. Sebebini öğreneceks­in kili din.. zerre eklemeden, sana göstereyim mi?. İster misin?. Yüreğin var mı, çıkalım seninle de öğreteyim mi?.

Şimdi bak.. TEM Otoyolunda hep kilit olan bölgeler var. Karayollar­ı yanlış yol yapmış da ondan.. Ve yapıldığın­dan beri de “Burada bir hata var, düzeltelim” dememiş hiçbiri.. Tekstil Kent mese la.. Merter mesela.. Mahmut Bey gişeleri yaklaşımı mesela?. Buralar tıkanır ve anında pervasız, umur suz hayvan oğlu hayvanlar Emniyet Şeridi’ni babalarını­n malı gibi kul lanmaya başlarlar..

Koysana bu saydığım yerlere birer araç.. Görsün millet gözleriyle, çevrilen, kenara alınan ve en az bir saat bekletilen yaratıklar­ı..

Şimdi bir de Talimhane’den 150 liraya alınan çakarları takanlar türedi, Devletle alay etmek için..

İşte sana, o mecbursun. Yazılı cevap..

Anayasa “15 gün” diye sınır koyuyor. Bu defa da cevap vermez sen seni mahkemeye ben verece ğim..

İşte liste.. Hepsi kimdir, nedir bana bildirecek­sin.. Haklarında hangi işlemin yapıldığın­ı da bildire ceksin, tamam mı?.

Hepsi 34 olmak üzere.. FS 1822 EE 3150 FN 7382 NK 9274 JU 2150 ZB 1517 JR 9519 VRB 42 AER 394 JS 8835 BE 2730 JM 5575 FS 7722 DL 2163 Bu arada.. Emniyet şeridine dalan uyanıkları­n ilerde içeri girer ken yarattıkla­rı huni yüzünden durma noktasına gelen trafik içinde, makas atarak gitmeye çalışan bir de polis otosu gördüm. Etraftaki rezil liğin hesabını soracağına, onlar da felaketin bir parçası oldular.. 34 A 83827!. İşlenen suça seyirci kaldığı yet miyor, bir de kendisi suç işliyor, polisimiz, iyi mi?.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye