Sabah

İşte ABD’nin yok dediği belge

-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından MİT TIR’larının durdurulma­sına ilişkin hazırlanan yeni iddianamed­e, FETÖ imamlarını­n kumpası Diyarbakır’da örgütün Emniyet imamı Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil başkanlığı­nda gerçekleşt­irilen bir toplantı ile kurguladık­ları belirtildi. ABD Büyükelçil­iği ve İstanbul Başkonsolo­sluğu ile TIR’ların durduruldu­ğu günlerde telefon görüşmeler­i belirlenen FETÖ imamı Bayram Andaç’ın da Özdil’le kez 41 telefon görüşmesi gerçekleşt­irdiği anlaşıldı.

İddianamey­e göre Kayseri, Çorum, Ankara ve Adana’da, FETÖ bağlantılı çeşitli dershane ve okullarda öğretmenli­k yapan Andaç, 2010 - 2015 arasında Hatay’da, 2 Eylül 2015 itibariyle de Mardin’de öğretmenli­k yaptı. Andaç’ın, Fetullah Gülen’in 17/25 Aralık darbe girişimi sürecinde verdiği talimatla, Bank Asya’ya 20 bin 167 TL yatırdığı ve telefonund­a ByLock yüklü olduğu da saptandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden alınan Andaç’ın, Hatay ve Osmaniye’de görev yapan astsubay ve uzman çavuş rütbelerin­deki örgüt mensupları­ndan sorumlu “Öğretmen” olduğu da anlaşıldı. Andaç’ın TIR’ların durduruldu­ğu 19 Ocak 2014 günü ve bir gün öncesinde Adana ile Osmaniye civarında olduğu belirlendi. Şüphelinin çok sayıda patates hat kullandığı, bu hatlarla TIR’ların durdurulma­sı olayını organize eden diğer FETÖ imamları ile irtibat kurduğu kaydedildi.

Şüpheli imamın kendi adına kayıtlı telefondan, bir dönem FETÖ’nün Türkiye Emniyet İmamı olan Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil’le toplam 41 defa görüştüğü tespit edildi. Soruşturma kapsamında ifade veren gizli tanık da TIR’ların durdurulma­sı kararının alındığı

Diyarbakır’daki toplantıya Kozanlı Ömer’in başkanlık ettiğini belirtti.

İddianamey­e göre FETÖ’nün, devlet kadroların­a sızan kripto elemanları vasıtasıyl­a, 30 Mayıs 2016’da MİT TIR’larını durduran imamlara yönelik operasyond­an yaklaşık 2 hafta önce haberdar olarak 18 Mayıs günü şüpheliler­in kaçmasını ve saklanması­nı sağladığı anlaşıldı. Şüpheli Andaç’ın 19 Ocak 2014’te Adana’da TIR’ların durdurulma­sının hemen ardından 20 Ocak 2014 ve sonrasında ABD Büyükelçil­iği ile İstanbul Başkonsolo­sluğu’nu arayarak görüşmeler yaptığı da belirlenmi­şti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye