Sabah

Kim bu maskeliler?

- PaKPXW RYXU#saEaK FRP WU THO SMS MOV MESA- IaFHERRN FRPPaKPXWR­YXU

Türkiye’ye kurulan küresel tuzakların en kirlisi MİT TIR’ları operasyonu­nu kimlerin yaptığı, kasete aldığı o gün de bugün de biliniyor. Operasyonu yapan FETÖ’cü yargı ve jandarma mensupları­nın çoğu da yargı önünde. Bu durumda kasetleri CHP’ye kimlerin verdiği belli...

Geriye ©kaseti CHP’den kim aldı?’ sorusu kalıyor. Bu soru önemli, çünkü bu soruda son üç yılda yaşanan kirli ittifaklar­ın, ülkeye kurulan küresel kumpasları­n cevabı saklı.

Bu yüzden son günlerdeki “Kaseti Enis Berberoğlu’na Kılıçdaroğ­lu mu verdi?” tartışması es geçilmemel­i.

Geçilmemel­i çünkü bu ilişkiyle, son üç yılda kurulan kirli ilişkiler yumağının ucu yakalanmış durumda.

O kirli ilişkiyi en net ve bağıra bağıra ilk anlatan da bizzat o dönem CHP Milletveki­li olan Birgül Ayman Güler. Güler, balina-deniz kabuklular­ı ilişkisi üzerinden FETÖCHP ilişkisini şöyle anlatıyord­u:

“Cemaat bir deniz kabuklusud­ur. Bir balinaya yapışmadan var olamaz. AKP balinasına yapıştı, AKP balinası silkelenip ondan kurtuldu. Bizim adaylarımı­z cemaat televizyon­larında, Fetullah Gülen de bizim televizyon­larda boy göstermeye başlamışsa ve onların ileri gelenleri CHP’ye oy vereceğim demişse bu kabuklu bize yapıştı demektir.”

Güler, yapışmanın sonucunu da şöyle açıklıyor:

“Her ne kadar parti yönetimimi­z inkâr etse de 30 Mart seçimlerin­de cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurların­ın CHP ile yürüdüğünü hepimiz gördük.”

İşin siyasi boyutu böyle, bir de tehlikeli kirli ve gizli ittifak boyutu var. O ilişkiyi de bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun söyledikle­rinden izleyelim. Örneğin MİT TIR’ları görüntüler­i için bakın Hürriyet gazetesine verdiği özel söyleşide ne diyor:

“Suriye sınırı eski haline dönecek. MİT TIR’ları da gidip gelmeyecek. Silah taşımayaca­klar. Kamyonlard­aki kasaların nasıl açıldığını­n, bombaların görüntüler­i var. Ben de seyrettim.”

Yani Kılıçdaroğ­lu önce o kaseti izliyor sonra o kaset Cumhuriyet gazetesine gönderiliy­or. Her şey bilgisi dahilinde.

Şimdi gelin aynı Kılıçdaroğ­lu’nun bir başka kaset olayı, Baykal’ın komplo kasetiyle ilgili söyledikle­rine bakalım. O kaseti dönemin Başbakan Erdoğan’ın izlediğine dair bir iddiayı seslendiri­rken şöyle diyordu:

“Ben gözlerimle gördüm. Bir değil birden fazla kaseti izlediğini gördüm. (...) Bana böyle bir kaset olduğunu söylediler, getirdiler önüme koydular ben de izledim. Başka şeyler de var orada.”

CHP Genel Başkanı ortaya önemli bir iddia atıyor ama arkası gelmiyor. Ne iddiasını kanıtlıyor, ne de kendisine yöneltilen sorulara doğru cevap veriyor.

Önce şöyle diyor: “Görüntüler­i getiren kişiler maskeliydi yüzlerini, kim oldukların­ı göremedim.” Sonra, kamuoyunda­n tepki yükselince şunu söylüyor: “Hatırlamıy­orum...”

Tam bir skandal. CHP gibi kurucu ve ana muhalefet partisinin genel başkanına, yüzleri maskeli birileri kaset getiriyor ve ne, o ne de o partinin yönetim kadrosu “Kim bunlar?” diye sormuyor.

Bütün bunlar size inandırıcı mı? Bu yalanlar, bu kirli ilişki deşifre edilmeden, ne bu ülke küresel kuşatmalar­dan kurtulur ne demokrasi rayına oturur ne de demokrasi için canı pahasına direnen 15 Temmuz şehitlerin­in ruhu rahatlar.

 ??  ?? MaKPXW ÖVÜR
MaKPXW ÖVÜR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye