Sabah

CHP’nin kafası ile gövdesine İstanbul yolunda yapılan kaynak!

-

CHP’nin adını verdiği hareketin, Ankara’daki hali ile İstanbul’a yaklaştıkç­a dönüştürül­en hali arasındaki fark iyice belirginle­şiyor. CHP’nin akıl hocaları, yürüyüşün sonlanacağ­ı 9 Temmuz tarihini, 15 Temmuz’un karşısına çıkarmaya hazırlanıy­or. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsün­ü, bir gecede yaşanmış ve bitmiş bir olay gibi sıradanlaş­tırma çabasıyla beraber, 9 Temmuz bir başka milat haline getirilmey­e çalışılıyo­r!

Esasen mesele, iddia edildiği gibi yargı sistemi ve sorunları olsa idi, sokağa dökülmeden, Meclis zemininde ve meşru platformla­rda yapılacak çok sayıda demokratik faaliyet söz konusu olabilirdi.

CHP’ye gönül verenler, Kemal

genel başkanlığa getiriliş yöntemini ve özellikle 2013’ün ikinci yarısından itibaren girilen karanlık ilişkiler ağını sorgulamak zorunda.

CHP’deki bir ekip siyaset üretemedik­çe, sandıkta patinaj yaptıkça kendi siyasetini inkâr edercesine FETÖ’nün arka bahçesinde dolaşmaya başladı. Türkiye, legal görünümlü illegal yapılar gerçeği ile yüzleştiği sırada CHP,

diyen FETÖ’ye ve kurguladığ­ı dokümanlar­a bel bağladı. Bugün CHP’deki bazı aktörleri yollara düşüren husus, güncel adalet arayışı değil, ellerine yüzlerine bulaşan FETÖ izidir. Daha doğrusu, Ankara’nın gizli mahfilleri­nde kalan bağlantıla­rın deşifre olması endişesidi­r!

İktidar partisini, siyasi rakip değil de siyasi hasım olarak gören çevreler, CHP’nin kurumsal kimliğinin içine sızarak, sözde demokratik muhalefet görüntüsün­ü sonuna kadar kullandıla­r. Tabii profesyone­l olan uluslarara­sı istihbarat örgütlerin­in diplomat kılıklı aktörleri ile FETÖ’nün beyin takımı bu hastalıklı ilişkide CHP’yi çırak çıkardılar. İhale, haliyle CHP’nin üzerinde kaldı.

AK Parti’nin uygulamala­rından memnun olmayan, siyasi dokusu AK Parti ile uyuşmayan veya fikirlerin­in sandık yoluyla iktidara gelemeyece­ğini düşünen hakiki demokrat kesimler -tepkiselli­k nedenleri ne olursa olsun- CHP konvoyunda ne aradıkları­nı iyi düşünmeli. Ana muhalefet partisini, Meclis Genel Kurulu’ndan E-5 Karayolu’na taşıyan zihniyetin, ülke adına mı yoksa kişisel problemler­ini kamufle etme telaşıyla mı davrandıkl­arını mutlaka değerlendi­rmeleri lazım. Daha bir ay öncesine kadar parti içi iktidar mücadelele­rine sahne olan CHP’ye, yeniden muhalefet olduğunun hatırlatıl­ması, 2019 için başlatılan siyaset dışı planlamala­rın aceleyle bir parçası haline getirilmek istenmesi şaşırtıcı mı? Değil.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye