Sabah

FENER’İN 17’LİK ‘ELMAS’I

Oyuncu izleme komitesind­e görev yapan eski futbolcula­r Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş’ın 2015’te keşfettiği genç yıldız adayı, o dönem okulu nedeniyle teklifi kabul etmedi... Ancak işin peşini bırakmayan sarı-lacivertli­ler, diplomasın

-

FENERBAHÇE, 10 numarasını buldu. 2 yıldır takip edilen 17 yaşındaki Makedon Elif Elmas, 5 yıllık imza atacak. Rabotnicki alt yapısında yetişen Elif geçen sezon 33 maçta 6 gol attı. Otoriteler ona ‘Geleceğin yıldızı’ diyor.

Yaz transfer sezonundak­i 5. transferin­i dün gerçekleşt­iren Fenerbahçe, Makedonya’nın Rabotnicki takımından 17 yaşındaki Elif Elmas’ı kadrosuna kattı. Önceki gece geç saatlerde İstanbul’a gelen ve idari menajer Hasan Çetinkaya tarafından karşılanan genç oyuncu, Trabzonspo­r’un da teklifine rağmen sarı-lacivertli­leri seçti ve “Fenerbahçe’de oynayacağı­m için çok mutlu ve heyecanlıy­ım” dedi. Bu tercihin arkasında yatan neden ise 2 yıldır süren takip… Makedonya Milli Takımı’nda da oynayan futbolcunu­n transferi için uzun zamandır bekleyen F.Bahçe’nin, Elmas’ı Türkiye’ye getirmesi öyle kolay olmadı.

İLK TEKLİF 15 YAĀINDA YAPILDI

RABOTNİCKİ altyapısın­dan yetişen Elif Elmas, 2015’te A Takım forması giymesiyle Fenerbahçe­li yetkililer­in dikkatini çekiyor. Oyuncu izleme komitesind­e görev yapan ve aynı zamanda altyapı sorumlular­ı olan Müjdat Yetkiner ve Saffet Akbaş ile Kemalettin Şentürk, canlı izledikler­i bir maçta özellikle top hakimiyeti ile dikkat çeken genç orta saha oyuncusunu hemen Fenerbahçe’ye almak istiyor ve Elmas ailesi ile temas kurularak teklif iletiliyor. Ancak o dönem 15 yaşında olan Elif, Üsküp’teki okulunu bırakmak istemediği­ni belirterek teklifi geri çeviriyor.

HER ADIMI TAKİP ALTINA ALINDI

BU yanıta rağmen, transferde­n vazgeçmeye­n Fenerbahçe­li scoutlar, tabiri caizse Elif Elmas’ın her adımını izlemeye devam ediyor. Genç oyuncunun yetenekler­inden çok etkilenen ve zaman içinde sürekli üstüne koyarak ilerlediği­ni düşünen Yetkiner, Şentürk ve Akbaş üçlüsü, yönetime de bu yönde rapor verdi. Elif’in okulunu bitirmesin­den sonra hemen harekete geçen sarı-lacivertli­ler, yeniden kapısını çaldıkları genç oyuncudan bu kez olumlu yanıt aldı. Kulübü Rabotnicki’nin de onay vermesinin ardından Makedon futbolcu Türkiye’ye getirilere­k imza attırıldı.

 ??  ?? Mariano G.Saray’a 3 yıllık imzayı attı
Mariano G.Saray’a 3 yıllık imzayı attı
 ??  ?? Futbol kariyerind­e Makedonya’nın U17, U18, U19, U20, U21 ve A Takım formaların­ı giyen Elif Elmas, son olarak 11 )aziran’da Dünya Kupası Elemeleri’nde İspanya karāısında 45 dakika forma giydi ve takımının en iyi ismi olarak seçildi.
Futbol kariyerind­e Makedonya’nın U17, U18, U19, U20, U21 ve A Takım formaların­ı giyen Elif Elmas, son olarak 11 )aziran’da Dünya Kupası Elemeleri’nde İspanya karāısında 45 dakika forma giydi ve takımının en iyi ismi olarak seçildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye