Sabah

4 ayda 1.5 milyon kişiye iş

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın istihdam seferberli­ği meyvesini verdi. Yılın ilk 4 ayında 1 milyon 488 bin kişiye iş imkanı sağlandı. İşsizlik yüzde 10.5’e indi.

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin istihdam seferberli­ği kapsamında reel sektöre çağrıda bulunmasıy­la bu yılın ilk dört ayında 1 milyon 488 bin kişilik ek istihdam sağlandı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Şubat’ta Türkiye Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberli­ği başlatması­nın ve hükümetin açıkladığı teşvik paketlerin­in meyvesi görülmeye başlandı.

10 AYIN EN DÜŞÜĞÜ

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nisanda işsizlik oranı bir önceki aya göre 1.2 puan azalarak yüzde 10.5 ile son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu yılın ocak ayında yüzde 13’e yükselen işsizlik oranı, şubat ve mart döneminde sırasıyla yüzde 12.6 ve yüzde 11.7’ye gerilemişt­i.

Geçen yıl sonunda 26 milyon 669 bin kişi istihdam edilirken, nisan sonu itibarıyla 1 milyon 488 bin kişiye ek istihdam sağlandı. Böylece nisan sonunda istihdam edilenleri­n sayısı 28 milyon 157 bine ulaştı. Nisan sonunda işsiz sayısı ise 3 milyon 287 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

İKİ SEKTÖR ÖN PLANA ÇIKTI

Tarım dışı istihdam verisi nisanda bir önceki aya kıyasla 1.4 puanlık düşüşle yüzde 13.7’den yüzde 12.4’e geriledi. Nisan verilerine göre hizmet ve inşaat sektöründe istihdam, tarihi zirvesine ulaştı. İki sektör nisan ayında 93 bin vatandaşa yeni istihdam sağlarken, havaların ısınmaya başlamasıy­la ekonominin lokomotif sektörleri­nden inşaatta toplamda 2.1 milyon kişiye iş imkânı sağlandı. Hizmet sektöründe de nisan ayında 76 bin vatandaşa yeni istihdam yaratıldı. Kadın istihdamı güçlenirke­n, kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 33.4 seviyesine yükseldi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye