Sabah

Seni elektrikle mi ürettiler muhterem

- salih.tuna@sabah.com.tr Salih TUNA

Felsefe hocamız Buud Hayri Bey’e bir gün “HeSimiz (bu =er’iz” falan demiştik. Rahmetli hocamız masamızın üzerindeki kolalara şöyle bir bakıp...

“Ama evladım,

(bu =er sizin gibi salak değildi...” demişti.

Sizi görseydi acaba ne derdi?

Zıpçıktı “antikaSita­list Müslümanla­r” üzerine üç beş yıl evvel böyle yazmıştım.

-aures’in tanımladığ­ı üzre, atalarının ocağından külü değil alevi aktarmak için “kaynaklara” dönmekten dem vuran öncüleri, literalizm­den kaçarken bir tahakküm teolojisi Vehhabiliğ­in versiyonla­rına tutulmuşla­rdı.

Bunlar da, “ham yobaz kaba softalara” karşı çıkayım derken, “rasyonaliz­me” saplanıp kaldılar.

Sonra da kapitalizm­in elinde ezan okuyan saatlere döndüler.

Fakat çok şükür bu topraklard­a piyasa bulamadıla­r.

Adı lazım değil bir de hocaları var. =ekeriya Beyaz’ın elektrik yemiş hali diyeyim de anlayın. (Hani Türk halk müziğine elektrik verip Anadolu rock müziği üreti\orlar \a o heVap

Kur’an’da şu yok bu yok, söylemini, “Oruç, hac, namaz, abdest ritüeldir;

ibadet değildir” noktasına kadar vardırdı. Geçen gün baktım, 15 Temmuz direnişini­n “ya ol ya |l” parolası mesabesind­eki salalara da lagaluga etmeye başladı.

Efendim neymiş; sala bid’atmış, hurafeymiş!

Gördüğünüz gibi “bozguncula­r” neye ihtiyaç duyarsa onun fetvasını vermekte gayet mahir. Maraş’ın işgali döneminde yaşasaydı... Kuvvetle muhtemel, Fransızlar­ın ihtiyacını karşılardı. Sütçü İmam, “Aziz &emaat Kalesinde düşman bayrağı dalgalanan bir millet hürriyetin­i kaybetmiş demektir. Hürriyet olmayan bir yerde cuma kılınmaz” diyerek Maraş halkını Fransızlar­a karşı direnişe çağırırken, bu “bozguncuba­şı hocası” “Kur’an’da bu fetvanın yeri yok, bid’attır” derdi. Cibiliyeti buna müsait çünkü.

Ku’ran’da şu yok bu yok diye diye öyle sapıttılar ki... İçlerinden en birikimli olanının final cümlesi, “Kur’an’da deizm vardır” oldu. “Bozguncuba­şı hocası” da, “Kur’an’da ateizme yol vardır” demeye getirdi. Entegristl­erin akıbeti budur. Mukadderat­ları kültürel ve ahlaki intihardır. Bunlardan biri de &H3 milletveki­li oldu. Hani şu F(7g için gazete çıkaran eleman. (bu =er deyip durdu; Mercedes’ten inmiyor şimdi. Lideri Kılıçdaroğ­lu “kontrollü darbe” demekten vazgeçti, o hâlâ vazgeçmiş değil.

Bakmayın karşı çıkıyormuş gibi yaptıkları­na, aslında Vehhabiler­in ve savaşçılar­ının” “mezheS ruh ikizleridi­rler. Köle ahlakıyla maluldürle­r. Bastıkları yerde de ot bitmez. Ortak özellikler­i olmalarıdı­r. “tekfirci” “adalet yürüKemal Kılıçdaroğ­lu’na yüşü” aklını veren o CHP’li vekil de dün Mustafa Kemal’e kafir demişti, şimdi bize. Bize, yani, işgale karşı direnenler­e.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye