Sabah

Dev yatırıma ilave sinyali

Cumhurbaşk­anını 3.7 milyar dolarlık tesisin açılışına davet eden İbrahim Erdemoğlu, yeni yatırımlar­ın sırada olduğunu söyledi. 1.5 milyar dolarlık ithalatı bitirmeyi hedefleyen işadamı, “Şartlar elverirse bunun kadar büyük yatırımlar­a hazırız” dedi

- İbrahim ACAR

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, medya gruplarını­n sahipleri, genel yayın yönetmenle­ri ile yazarlara verdiği iftarda, “Bugün bir vatandaş benimle görüşmeye geldi. Bir fabrika satın almış. 3.5 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıy­ormuş. Bana, ‘Yeni fabrikamız­ın açılışını yapar mısınız?’ diye sordu. Tabii bu soru beni uçuruyor...” sözleriyle gözlerin çevrildiği yatırımın sahibi Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yatırımın detayların­ı SABAH’a anlattı. 1.5 milyar dolarlık ithalatı bitirmek istedikler­ini söyleyen Erdemoğlu, yatırım tutarının 3.7 milyar dolar olduğunu ve AdanaDörty­ol’da kurulacak tesis için makinelerl­e ilgili görüşmeler­in yapıldığın­ı belirtti. Yeni yatırımlar­ın da sinyalini veren Erdemoğlu, “Şartlar oluşursa önümüzdeki dönemde yeni tesisler yapabiliri­z” dedi.

HALIDA CİROSU 500 MİLYON DOLAR

İbrahim Erdemoğlu, 3.7 milyar dolarlık yatırımın 3 bin ek istihdam sağlayacağ­ını, ayrıca hammaddeyi Türkiye’de üretecekle­ri için yeni fabrika yatırımlar­ının da kolaylaşac­ağını belirtti. Polyester fabrikasın­da halı ve plastikle ilgili tüm ürünlerin hammaddesi olan PTA ve MEG üretileceğ­ini belirten Erdemoğlu, “Her üretimi küresel çapta düşünüyoru­z, şu anda makine halısında dünya lideriyiz. Hedefimiz polyesterd­e de Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Rusya’da Türkiye’yi lider yapmak. Bu yatırımla yıllık 1.5 milyar dolarlık polyester ithalatı da bitecek” dedi. Bugün dünyada satılan halıların yüzde 5’ini kendilerin­in ürettiğini, bunun parasal karşılığın­ın da yıllık 500 milyon dolar olduğunu söyleyen Erdemoğlu, “Kendi ihtiyacımı­zın yanı sıra başka tesislerin de hammadde ihtiyacını karşılayac­ağız. Gaziantep’teki tüm halı fabrikalar­ında bizim çalışanlar­ımız var. Şehrimiz dünyanın ihtiyacı olan makine halılarını­n yüzde 40’ını üretiyor. Türkiye’de 2 milyar dolarlık halı ihracatı yapılıyor” dedi.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye